Siti Aziz BERKATA-KATA

Hidup nie kalau pandai empunya badan corakkan..maka BAHAGIA menanti.. :) tapi kalau tersalah pilih pekerja untuk mencorakkan sehelai kain, maka HILANG kualiti. Orang kata kualiti i2 penting, jadilah macam SIRIM!! KUALITI itu penting, baru tenang hidup.. He3^^~ Mek Tie

Rabu, 30 November 2011

Mek Tie x dan................

Assalamualaikum..

Nie entry 5 saat. Nampak sangat xdan masa. Tak mengapa. Mek Tie memang xdan masa. Tak dan masa lagi nak membalas kunjungan, tak dan masa lagi nak komen entry-entry kawan-kawan.. Ape pun kalau singgah kat tanah Mek Tie tinggal link ek.. Mek Tie balas balik kunjungan ikhlas awok-awok semua nanti. Amin. 

Hajat di hati nak bercerita tentang aktiviti-aktiviti Mek Tie kat sini. Ari tue Mek Tie g LADANG ANGGUR.. Tak jugak cerita lagi. Kali pertama tengok anggur depan mata. Waaaa.. Teruja itu tersangat-sangat teruja. 

Cerita pasal majlis protokol untuk budak-budak tahun akhir tak tercerita lagi

3hb nie ada majlis tuttttt. 

6hb ada taklimat L.I

6hb ada ujian pertengahan----> rase macam budak sekolah pulak..

21hb

23hb

27hb

30hb

2hb

5hb

9 Januari 2012

15hb

19hb




Balik kampung!! Habis dah Exam.



Tapi hakikatnya lambat lagi. Sebulan 3minggu. Ling-ling!! Rindu. Keh3.. ^_^V Okey. Dah selesai entry 5 saat. Nak sambung buat a.ment. Tata.






Positifkan akal fikiran.
Jangan terlalu teruja.
Sekian, terima kasih.

Ahad, 27 November 2011

Selamat Tahun Baru Hijrah

Assalamualaikum.

Cepat sungguh masa berlalu..Tahun ke tahun. Pejam celik-pejam celik, sekarang dah masuk tahun baru. Selamat tahun baru. Azam tahun lepas tercapai tapi beberapa perkara tak tercapai sebab ada kekangan. Tak mengapa. Kekangan i2 dah wujudkan azam baru untuk kali nie.

Sekarang dah masuk fasa akhir untuk semester 5. Azam tahun baru mestilah untuk dapat D**** mcm semester sudah. Betul kata orang, tekanan akan buat kita belajar sungguh-sungguh. Mek Tie akui. Tekanan negatif bila dipositifkan maka hasilnya positif. Alhamdulillah.

Matlamat tahun nie:

@ habiskan dan dapat result tanpa R. Ha3
@ tanam 2 pokok anggur \o/
@ harap hujung tahun hijrah nie, Mek Tie dah start L.I
@ xcurang.


Ha3..Itu saja. Yang lain akan menyusul sendiri. Ape pun, Mek Tie terperasan sesuatu. Kata-kata lec Mek Tie semester lepas. Memang jadi kenyataan. Yang baik belum tentu baik, yang buruk belum tentu buruk. Lembut gigi dari lidah lebih liat dari baldu. Hahahaha. Kita tak kan dapat jangka apa yang akan jadi pada masa akan datang. Yang pasti kita kena usaha. Bukan cakap banyak dan penuh angan-angan macam Mek Tie tapi tak kemana. Kah3.






Ling-ling kata********* [sebenarnya Ling-ling tak kata ape-ape] He3.












Selamat Tahun Baru.. (~_^)V
Positifkan fikiran.
Memaafkan lebih bermanfaat dari membenci.
Sekian, terima kasih.

Sabtu, 19 November 2011

Pelakon yang TAK PANDAI BERLAKON

Assalamualaikum..

Lame nyer Mek Tie tak update. Tandus idea sebenaqnya.


Ape habaq semua? Tetamu-tetamu Mek Tie amnya. Tetamu yang sengaja dan yang singgah secara tak sengaja. Harap semua sihat. Amin. [sila amin untuk semua benda yang baik-baik- sape kate? Mek Tie la yang kata. He3]. 

Nak bercerita la sikit. Pasal tugasan. Kami kena buat filem pendek. [filem pendek ke??]. Mengenai isu tuuuuutttt di tuuutttt. Depa pilih aku sebagai watak utama. Mungkin muka aku nie yang memang dah macam buah limau masam, air muka always mengcuka dan stress maka aku lah pilihan utama. Aku fikir la. Hahahaha. Kebarangkalian betul tue 90%.

Sehari suntuk kat stesen bas di salah satu bandaraya kat negara nie. Kat Malaysia ada berape bandaraya?? Hehehehe. Salah satu darinya. Aku kena berlakon tut dan tut dan tut dan tut.. Kali pertama seumur hidup. Bila aku tengok balik video tue, menyampah pulak. Muka aku macam cuka. Hahahahaha.

Tapi tak kesah la, yang paling penting komitmen yang ahli group bagi. 10 orang. Memang sporting semuanya. Ape yang penting? KERJASAMA. Yang aku nak tegaskan kat sini, kami bukan budak SENI. Keh3.




Sila abaikan TONG BIRU itu ^_^V




Muke macam mak cik singa tak makan setahun!





Entry kosong.
Sekian, terima kasih. ^_^

Khamis, 3 November 2011

[tanpa tajuk khas]

Assalamualaikum..


Hai semua. [tak tau sape yang baca]. Sekarang Mek Tie ada kat kg dah. Dari 27hb sampai 11hb nie insyaallah. Ape perasaan ambe......selama duk kat rumah..... Rasa best sangat-sangat la. Hi3. Perkara sampingan banyak. Tapi rasanya tak perlu dilayan. Kerna ianya hanyalah perkara sampingan.

Orang kat kampung semua sihat nampaknya. Kiri kanan belakang depan. Tak de masalah. Kawan-kawan nak kawin, Mek Tie tolong teruja untuk diorang. Giliran diri sendiri tak tau la bila. Kih3. Mendoakan agar orang keliling bahagia. Hi3. Tengok orang nak kawin nie, senyum meleret je. Ha3. [tapi tak semua senyum meleret] hahahahahaha.

Ape pun, semoga bahagia la. Undangan kembar sendiri pun belum tentu Mek Tie hadir mase majlis beliau. Memang bula 11 nie musim orang kawin. Hahahahahaha. [tibe-tibe muncul isu kawen]. Kawin la. Bukan benda salah. Benda baik. :) dan paling penting, Mek Tie bakal naik pangkat jadi Cik Long. Tua dah la aku. Hahahahahaha. Anak sedara sulong. Akan datang. Insyaallah.

Balik nie punya la bersemangat wat balik tugasan. Tapi satu pun tak jalan. Name dah cuti. Harus dicutikan sepenuh hati. Ewah.






Malas nak merapu dah. Hi3. Yang penting ada Ling-Ling. Ewah!! 




P/s: Jika kita nak buat benda baik, tak perlu risau tak perlu ragu. Buat je. Insyaallah DIA pasti akan tolong permudahkan urusan kita. Amin.





Selamat Pengantin Baru.................................semua. Hahahahahaha
Sekian, terima kasih.