Siti Aziz BERKATA-KATA

Hidup nie kalau pandai empunya badan corakkan..maka BAHAGIA menanti.. :) tapi kalau tersalah pilih pekerja untuk mencorakkan sehelai kain, maka HILANG kualiti. Orang kata kualiti i2 penting, jadilah macam SIRIM!! KUALITI itu penting, baru tenang hidup.. He3^^~ Mek Tie

Selasa, 18 Oktober 2011

^_^ [tak tau nak buh tajuk ape]

Assalamualaikum..

Kali pertama Mek Tie rasa sepenuh hati tak kesah ape yang akan berlaku 'nanti'. Ha3. Terima kasih dengan 'kata-kata' itu. Memang tersangat positif sampai hati bertambah 'bernyawa'. Hehehehe. Kita nampak sekarang. Kita nampak sekarang. Kita nampak sekarang. Hi3.

Teringat mase budak-budak (waktu xbanyak dosa).. Mek Tie berdoa mcm orang dewasa. Kih3. Mintak padaNYA __________. Bila _____ nanti, Mek Tie nak ________ _______ Mek Tie _______, _______ same-same. Tengok sekarang. Makin terserlah. Tak mau cakap banyak, kang tak jadi malu pulak. Ha3.

Allah Maha dalam segala hal. Hari nie KEKEBALAN hati makin bertambah. Seimbang untuk tempoh yang lama. :)







Positifkan fikiran.
Sekian, terima kasih.

Sabtu, 15 Oktober 2011

Semakin 'HAMPIR' ke garisan 'PENAMAT'

Assalamualaikum..

Nak melepaskan lelah sikit. T_T



Sekarang, tersangat hampir dengan garisan penamat. (mengeluh panjang).  Tersangat hampir. Setiap saat rasa terlalu membebankan, walhal tersangat tak perlu rasa terbeban. Tak semena-mena terasa letih. Letih akal. Fizikal pun terkena tempias.

Belajar ok. Tersangat berharap untuk habiskan belajar tepat pada masanya. Tersangat berharap. Tapi DIA yang Maha Mengetahui. Insyaallah, semua selamat.

Hampir setahun lepas, Mek Tie tak balik RAYA HAJI kat rumah. Rasa mcm baru je berlaku. Sekarang, dah nak RAYA HAJI lagi. Rasa MATI lebih cepat. Sesaat kedepan, kebarangkalian untuk tidak bernafas lagi sangat tinggi.

RAYA HAJI tahun nie. ENTAH la. Semua tak ape. Orang lain berebut tempah tiket, Mek Tie steady..rilex.. Ha3. 









Okey, dah lepaskan lelah. Hanya 0.10% sahaja. 90% lagi bersedu sedan dengan YANG BERHAK.
Sekian, terima kasih.

Selasa, 11 Oktober 2011

Mek Tie 'BERHARAP'

  1. Tak jumpa
  2. Tak bau
  3. Tak bertembung
  4. Tak makan
  5. Tak minum
  6. Tak terdengar
  7. Tak mendengar
  8. Tak terlintas
  9. Tak bunyi
  10. Tak tengok muka
  11. Tak tengok bayang
  12. Tak buka puasa
  13. Tak bersahur
  14. Tak menjamu
  15. Tak dijamu
  16. Tak ditanya khabar
  17. Tak bertanya khabar
  18. Tak senyum
  19. Tak disenyum
  20. Tak mengenali
  21. Tak dikenali
  22. -
  23. -
  24. -
  25. -
  26. -
  27. -
  28. -
  29. -
  30. -


Manusia itu lagi seumur/sepanjang hayat ku yang masih bersisa. :)






Tetapi, Dia yang uruskan segalanya. :)









Apepun, tak sabar nak terima TAMU dari BESUT. Hehehehe. Jauh perjalannya (tamu) untuk datang ke sini (Sintok). Ape pun, akan diberi layanan terbaikkkk!! Hahahahaha. Agak teruja. :p






Nasihat untuk hari ini. Awasi hati dari bersifat riak. Mek Tie sendiri pun agak gagal kadang kala. Hu3.
Positifkan fikiran.
Sekian, terima kasih. 
Assalamualaikum. 

Ahad, 9 Oktober 2011

Kami yang Ceria \o/

Assalamualaikum..

+han :10 Okt 2011- Mek Tie mintak maaf, Mek Tie tak sempat nak balas kunjungan kawan-kawan. Betul-betul tak sempat. Kejar masa. Nak tidor pun curi-curi masa. Sedih betul. Tapi Mek Tie akan balas balik nanti yer. Minggu depan ada exam. Mek Tie tak baca lagi. Tugasan5x, bentang2x. Bizi sampai kalah orang dekan. Hu3. Tekanan. Tapi always sempat berfb!! Kah3. Sengaja lewahkan perkataan bizi, walhal buat-buat bz. Hal-hal sampingan/peribadi terlalu mengusik ulu jantung. Hi3. Sayang awak semua. Koya jadi bloger pames!! Woooohaaaa.. \o/.. Mek Tie tujukan lagu DARI HATI untuk pembaca semua-semua-semua. Mek Tie dah tersukakan lagu nie. Hu3. Sekian.




Mek Tie tak mau buat entry panjang lebar lagi. Nak tunjuk 2 gambar ceria tentang aktiviti kami 7 & 8 Okt. 11. Hihihi. Semua ceria tentang ceria. Tak de cerita DUKA. Hi3.. ^_^V


Dataran Canselori UUM. (Setengah jam sebelum majlis penutup) he3

Kami adalah antara mereka-mereka yang berjaya menyelesaikan misi jalan kaki sepanjang 50km tanpa sebarang masalah kecuali melecet jari. Hi3. 44 orang ahli, 23 orang berjaya dengan cemerlang, gemilang dan terbilang!! Syabas!! Hehehehehe.

Lepas nie boleh la Mek Tie pegi pekan jalan kaki je. Dekat je kot. Ape lah sangat kan sayang kan. Hahahahaha. Kalau bermotor makan masa 15minit, kalau jalan kaki mungkin 4jam. Hahahaha.. Mek Tie bertuah sebab bertubuh badan sihat. Alhamdulillah. -_-

Setengah jam sebelum sampai ke garisan penamat!! Woooohaaa \o/





Apapun yang terjadi, ku akan berjalan tanpa henti.
W/pun berliku jalan menanti, akan ku redahi.
Yang menanti menjadi pasti.
Hehehehe.
Sekian, terima kasih.

Khamis, 6 Oktober 2011

Sangat 'BZ'

Assalamualaikum

Mek Tie kat sini!!! Keh3. [sewel ke budak Ct nie??] 


Abaikan. Tak de ape yang menarik yang Mek Tie nak kongsikan. Cuma sekarang/ketika ini jam 10:32am bersamaan 6 Okt.11 Mek Tie duk mengemas la. Petang nanti nak gi kem and bermula jam 8am esok [Insyaallah] akan mula aktiviti berjalan kaki sepanjang 50km.

Hmm. Hati sentiasa nak mengeluh. Tak baik kan. Kenapa hati nak mengeluh?? Macam ada sesuatu yang tak lepas kah?? Entah. 'rasa teraniaya'. Titik. Tak perlu hurai panjang-panjang. 'orang cerdik payah nok bikas'. Hehehe.

Pejam celik pejam celik. Dah nak sampai pertengahan sem. Lemau. Tapi tak mengapa sebab kelemauan itu berbalas akhirnya.

Mek Tie sebenarnya dah lama terfikirkan satu benda nie. Nak menasihat untuk diri sendiri dan untuk pembaca juga. Tentang hidup kita. Mati kita. Amalan kita. Kesalahan kita. Kesedaran kita. Mek Tie bukan baik pun. Menitis air mata bila sebut perkara yang Mek Tie birukan nie.

Okey lah. Tak mampu nak bariskan perkataan yang sesuai  tuk perkara yang Mek Tie birukan. Dah tulis, tapi ku padam balik. Sangat terbeban.




Ape pun, untuk remaja perempuan khasnya. Jaga diri anda baik-baik. Jangan lalai dengan keseronokan dunia. Ingat tue. Peringatan tuk diri Mek Tie jugak. Jaga diri, jaga peribadi. Sebab bila dah sesuatu terjadi, orang takkan mudah nak terima kita dengan seadanya dah. Melainkan mereka benar-benar ikhlas. Watak 'mereka' sangat susah dicari. 



Positifkan fikiran. [pesanan penaja]
Sekian terima kasih.

Sabtu, 1 Oktober 2011

[tiada tajuk khas untuk entry merapu] Ha3

Assalamualaikum!! 

Sungguh lama rasenyer tak hupdate. Tak de idea nak tulis pasal ape sebenaqnya. Sekarang musim kepala pening dengan tugasan yang melambak-lambak dan Mek Tie pulak MALAS NAK BUAT!! Ha3. Tapi semangat nak buat dah datang dah. Sebab nak hantar lusa!! Wooooohaaaaaa!!! \o/ http://www.emocutez.com

Bersunggguh-sungguh nak selesaikan huraikan jurnal b.i neh. Mek Tie memang teror b.i. Dengan budak darjah 1, mereka lagi hebat. Ha3. Hancur-hancur. Usaha tangga bas kan. ^_^. 

Sekejap je kan Ramadhan & Syawal berlalu. Sekarang kita semua dah masuk bulan baru. OKTOBER. Lagi 2 bulan akan tamat tahun 2011. Sungguh pantas masa nie. Mek Tie pulak akan KAWIN!! [tak tahu tahun mana. 2020 agaknya. Ha3] Mek Tie doakan semua orang akan kawin dan bahagia dunia akhirat!! Amin. Aduhai, bila dah masuk era tua nie asyik cakap pasal kawin je. Ha3. Orang tua-tua kata, kalau kita asyik cakap nak sesuatu benda tua, insyaAllah takkan dapat. [faham tak maksud Mek Tie??] hahahahahaha. -Merapu dah. T_T





Tak sabarnyer nak balik rumah. Hehehehe. Tujuan? Mesti la nak jumpa family n dia. Perh!! Sabo je la yop!! Hehehehehehe. Kata la gajah rimau pun, seorang saya yang letih satu mase dahulu dah kembali ceria dengan cara 'kami'. Ha3. Tak da kaitan langsung. Hajat di hati nak fokuskan entry ini pasal tugasan sekolah Mek Tie nie. He3. Ye, betul. Mek Tie tak pernah serius. Ha3 http://www.emocutez.com




Time kasih sebab baca entry kosong Mek Tie. Biasalah. Kat sini hanyalah tempat untuk Mek Tie singgah, berkata-kata diwaktu 'ceria' dan juga diwaktu 'lelah' dan pergi untuk teruskan 'realiti' kehidupan seorang Mek Tie dengan 'hepokritnya'. Hahahahahahahahaha. Cukuplah kiasan untuk pagi yang bersemangat ini. 





Salam ceria!! http://www.emocutez.com
Sekian, terima kasih!! ^_^V