Siti Aziz BERKATA-KATA

Hidup nie kalau pandai empunya badan corakkan..maka BAHAGIA menanti.. :) tapi kalau tersalah pilih pekerja untuk mencorakkan sehelai kain, maka HILANG kualiti. Orang kata kualiti i2 penting, jadilah macam SIRIM!! KUALITI itu penting, baru tenang hidup.. He3^^~ Mek Tie

Sabtu, 30 April 2011

CONTEST BLOG SAYA SMART

Assalamualaikum..

Terperasan bila masuk kat belog En Ayie n Mektie ternampak nama Siti.. Gatal2 klik n jang!! Siti Aziz kena tag.. Kali kedua untuk petang nie.. Mek Tie memang free .. Ha3.. CONTEST BLOG SAYA SMART.. klu nak diikutkan blog Mek Tie memang tak layak sebab tak semat pun.. Xnampak ape y istimewa n comel2 pun kat tanah mek tie nie.. Ha3..


syarat2 dia boleh tengok kat SINI


Kita bercakap pasai KALAU


KALAU la belog mektie nie bertuah.. Hadiah tue INSYAALLAH mek tie akan buat sesuatu.. Ha3.. Okey.. Selamat join contest anjuran tuan rumah yang kiut miut nie yer!! ^_^V

[dah kompem kalah, hahahahahahahaha]



Mereka 4 orang y mek tie tag adalah  ADIK SALLY, ADIK MIMIE, CIK FARHANA, & CIK FATIN..


lepas tue tinggal link kat belog tuan penganjur contest nie kat sini




Time kasih ^_^V

Petang nie MEKTI kena tag ^_^V

Assalamualaikum.. 

Selamat petang Sabtu semua.. Memandangkan minggu nie minggu study yang mana bermakna MINGGU REHAT bukan minggu baca buku, jadik banyok ler mase lapang.. Lepas Subuh rilek2 jap, jadi surirumah jap.. Pastu borink, tengok movie pastu tido.. Buku tak sentuh.. Pastu online.. Solat.. Ha3.. Petang nie Mek Tie kena tag oleh Adik Sally.. Time kasih ekk.. Kak siti berkobar2 nak menjawab nie.. [muke serius giler] ha3..

4 P'KARA TTG DIRI SAYA
  1. Renek [154 cm jew]
  2. Anak Sulong [ 6 beradik ]
  3. Pelajar [ sem 4 ]
  4. Bujang [ha3, paling susah nak bgth]
4 NAMA MANJA
  1. Tie [ bagi y rapat jew]
  2. Long [ arwah ayah dan fmly jew ]
  3. Siti [ biase2 saje]
  4. Pas [ cikgu kesayangan y panggil guna nama nie ]
4 P'KARA BAIK YANG AKU BUAT HARI NIE
  1. Bangun sahur
  2. Lepas Subuh tadi aku _,_,_,_ _,_,_,_,_
  3. Kemas bilik
  4. Tolong tutup lampu koridor [hahahahaha]
4 TEMPAT Y AKU NAK PERGI
  1. Tempat semua ummat Islam nak pergi
  2. Jabal Rahmah
  3. Kubur arwah ayah
  4. Tembok Besau China [ wooooohaaaaaa ]
4 BENDA WAJIB BAWA KLU KELUAR
  1. k/p
  2. kad matrik a.k.a kad bank islam [penting wooo] ha2
  3. h/p
  4. kunci bilik [romet balik kg] ha3

4 P'KARA AKHIR SBLM JOIN CONTEST INI
  1. Baru lepas comment entry belog En. Ayie
  2. Lipat pakaian
  3. Balas mesej
  4. Berkedip mata [ paling tak leh bla ] hahahahaha
4 ORG Y PLG SY SAYANG DLM DUNIA
  1. Ma
  2. Adik2
  3. Keluarga besau
  4. hmmm PAK CIK 
4 RAGAM MANUSIA Y SY JUMPA HARI NI
  1. tak tutup pili air lam tandas rapat2 [ membaziaq ayaq ja]
  2. mandi sambil karaoke lam bilik air
  3. bangun lewat
  4. mandi lewat [hahahahahaha]
4 MISI P'LU DICAPAI TAHUN NI
  1. Dapatkan pointer terbaik [kuikuikui]
  2. Cari pengalaman kerja mase cuti 3 bulan nanti
  3. Dapat lupakan ape y patut lupakan
  4. Hujung tahun nie mesti K,H, _, _, _, _.. Insyaallah..
4 TABIAT BURUK
  1. Suka berkias
  2. Suka makan lewat malam
  3. Suka tidoq lewat
  4. Tak suka membaca [cam maner nak exam!!]
4 P'KARA SAYA FOBIA
  1. [jangan sebut nama dia kalau kesian kat aku] ha3
  2. Perkataan LUCU
  3. dapat pointer rendah @ result exam jatuh
  4. tekanan
4 SEBAB SAYA JOIN CONTEST INI
  1. Sebab Adik Sally tag. ^_^V
  2. sebab bosan n ak de kerja
  3. rasa best jugak
  4. Suka2 ^_^V
TAGGED ORANG LAIN

"Boleh tak tunda tag.. Ha3.. Tak tau nak pilih sape.." ^_^



Nie je la seorang aku.. Ha3.. Benar @ tak hanya DIA yang tahu.. 

Jumaat, 29 April 2011

Draf 1

Episod: Jangan tanya aku kenapa

Maafkan aku [nama lelaki ISI SENDIRI]. kalau orang lain yang tanya soalan y sama. Jawapan yang sama aku beri. Bukan hanya pada kamu, tapi untuk sesiapa saja. jujur ku akui, aku tak bersedia untuk terima sesiapa lagi. Aku tawar hati.

Tapi, kau tak boleh mcm nie [nama perempuan ISI SENDIRI]. Berikan aku peluang. Aku yakin aku boleh pulihkan luka kau. Sampai bila kau nak simpan luka tu?? 

Aku sendiri pun tak tahu sampai bila. Biar masa yang tentukan. Untuk kau dan mana2 lelaki sekalipun, aku bukanlah seorang yang baik dan terbaik untuk kau jadikan pasangan. Bukan aku.

Kenapa kau terlalu keras hati?? Kau jangan berpaling lagi pada yang lepas. Aku tak pura-pura. Bagi aku peluang untuk jadi seseorang yang istimewa pada kau. Aku harap sangat kau akan jadi seseorang yang istimewa di hati aku.

Aku tak sedia untuk kearah itu sekali lagi. Aku takut. Maafkan aku. Carilah perempuan lain. Aku sendiri xada dan tak menepati ciri2 perempuan idaman kau. Kau nak y manja, kau nak yang cantik, kau nak y santun. Aku tak ada ciri-ciri tue. Lagipun, aku rasa terlalu awal kau ungkapkan perasaan kau nie pada aku.

Usia perkenalan bukan jaminan untuk kekal sesuatu perhubungan. Bukan jaminan untuk kekal. Kau kena ingat tue. 

Bagi aku, jawapannya tetap sama. Aku harap kau faham. Kalau kau rasa aku kejam, tak mengapa. Aku yakin, suatu hari nanti bila kau dah jumpa seseorang yang jauh lebih segalanya dari aku, kau  pasti akan  bersyukur  padaNYA sebab aku tolak kau hari nie. Kau kena yakin pada kata2 aku. 

Aku sayang kau. Itu kau kena tahu. kau perlukan seseorang untuk tolong kau lupakan dia. Bagilah aku peluang untuk bersama kau. Bagilah aku peluang untuk ringankan beban kau.

Lelaki memang mudah mengungkap kata sayang. Tapi tak pada aku. Mungkin suatu hari nanti hati aku akan pulih. Masa tue, aku tak kisah siapapun dia. Sekiranya dia dapat terima aku seadanya, pada saat tue dialah segalanya bagi aku. Tapi buat masa sekarang, aku lebih suka sendirian. Tak ada kaitan dengan sesiapa termasuklah kau sekalipun.

Kalau mcm tu, aku terima. Tapi kau kena janji dengan aku, kau kena kongsi dengan aku semua susah senang kau. Jangan fikir kau sendirian. Aku tahu, kau pura2 kuat. Hati kau lemah. Aku boleh baca apa yang tersirat, pandangan mata kau dah jelaskan segalanya pada aku.

Aku tak pura2. Aku buat semuanya untuk orang y aku sayang. Sesakit manapun perasaan aku, aku rela. Asalkan orang yang aku sayang dapat apa yang dia mahu.








**************

Siti aziz: Sorry ek. Sesiapa y baca, aku tak tahu nak buat ayat power mcm mana. Sedikit berbelit pada aku. Yang penting tak da kaitan dengan sesiapa. Melainkan aku nyatakan nama mereka mengikut K/P mereka.. Ha3.. 

Sedikit menyampah sebab aku tak mampu nak pilih nama y sesuai. Sedikit menyampah sebab aku rasa nie mcm sampah. 

Sila komen..


TQ ^_^v





Khamis, 28 April 2011

Sekejap je mase berlalu

Asalamualaikum..

Hari nie hari TERAKHIR kelas.. Sekejap je rasa.. Teringat lagi kenangan SEMESTER lepas.. Rasa mcm semalam je semua tue berlaku.. Kenangan masa nak EXAM SEMESTER 3.. Gila, mereng, sewel, suka, duka, menangis, perit, termenung, malas yang selalu ditahap dewa.. hari nie dah hari terakhir kelas SEMESTER 4.. Ya ALLAH, sungguh cepat rasanya..

Semester nie, tak tahu ape yang akan jadi.. [hmm].. Tapi rasa lebih tenang dari semester lepas.. Tekanan y ada semua aku uruskan sendiri tanpa ADA KAITAN dengan ORANG2.. [hutang emas bayar emas, hutang perak bayar perak, hutang budi bayar budi].. Aku rasa semester nie buat aku jadi MANUSIA y kenal dengan MANUSIA.. [redha].

Dalam kelas akhir tadi, ada la goodbye party.. tue pun our lecturer y sponser.. Ha3.. tue pun ada student yang dah awal2 lagi balik kampung.. Mungkin balik kampung nak mintak restu dari mak pak sebab nak exam sambil2 balik sebab nak reduce stress.. Ha3.. Aku spt biasa.. TAKKAN BALIK.. Ha3.. 

y nak potong kek tue ler my lec.. Cik N... [sangat periang orangnya] \o/


Kelas pun habis awal.. Mula kol 5pm habis kol 6pm.. Pastue, salam peluk cium n balik.. Hi3.. Kengkawan pun dah ramai yang balik.. Kebiasaannya, kalau nak loading masuk portal kol 7pm ambik mase 5 minit, hari nie hanya ambik masa 5 saat.. [dalam hati, tentu dah ramai yang balik kg nie!! ha3]..

Mulai esok, dengan semangat HANGAT-HANGAT TAHI NAJIS AYAM aku dah kena mula study 4 exam!! Ha3.. Xape la, semangat top-up sendiri.. Sem nie tak mcm sebelum2 dah.. Dah tak da orang yang SUKARELA NAK BERLETER KAT SEORANG AKU SUH STUDY.. -_-".. Jadi aku kena SEDAR DIRI n study2 and study... Paling teruk RESULT JATUH!!  paling baik RESULT NAIK.. cuma dua kemungkinan nie je.. Sebolehnya tak mau la yang negatif.. Insyaallah..










cop!! cop!! : "kalau sudi, berleter la ke aku.. aku nak semangat untuk study".. Hu3.. 








tata T________________________T

Selasa, 26 April 2011

Selamat HARI LAHIR DARLING

Assalamualaikum..

Hari nie genab la setahun aku dengan DARLING bersama.. Secara peribadinya, aku dan darling xde sediakan ape2 yang ilmiah untuk orang ambik manfaat.. Sekadar tempat aku bertenggek untuk bertenang..



Hari nie 26 APRIL 2011.. Kalau la HALAMAN RINDU masih ada, tentu kami dah masuk dua tahun.. Hmm.. Tak da jodoh, nak buat mcm mana.. Hari nie aku sambut hari jadi darling dengan buat kertas kerja. Semalaman tak tidoq dengan perut keroncong bagai buat aku TERLUPA sesaat yang hari nie 26hb.. Kalau aku dan HR masih bersama,, 26 hb Mei depan dah masuk dua tahun.. Tapi dah putus sekerat jalan sebab KECUAIAN AKU untuk kendalikannya..


k lah.. Sesame wishkan agar aku dan darling dapat bersatu dan bekerjasama tuk buat entry2 y ada faedah dan kurangkan tahap kemerapuan dan kebebelan yang menyaingi tahap dewa!! Kuikuikui


"kek pisang memang takleh nak lawan kek keju" -__-"





SeLaMaT HaRi LaHiR dArLiNg  (first year)

Isnin, 25 April 2011

Do YoU LiKe Me??


saye nak tanye!! ^_^

PAK CIK suka kat saye tak???
.
.
.
MAK CIK suka kat PAK CIK!! ^_^V
.
.
\/

Nie kekasih dalam mimpi saye sejak dulu -_-" [pak cik y dimaksudkan!! ha3]


Orang hodoh memang suka berangan setinggi everest!! Ha3.. Pak Cik Diether Ocampo tak kisah pun kan.. Dulu pernah jugak lelaki nie masuk jadi pegawai TUDM dalam mimpi aku, tapi lelaki nie bukan nama Diether Ocampo, tapi nama lain.. Jasad je Diether Ocampo.. Insan y aku kenal la.. Tetibe je rindu kat Diether Ocampo dalam mimpi aku.. Ha3.. [ ^_^ ] yakin dan pasti hanya aku yang tahu.. yakin dan pasti dia bukan gergasi bukit yang diJERUK KELUBIkan.. & yakin dan pasti dia adalah penghuni bukit pada hujung minggu sahaja.. Ha3...




Sekian, salam SAYANG & salam RINDU buat "KELUARGA" & Bakal Keluarga tersayang!! Ha3...

Sabtu, 23 April 2011

Jumaat, 22 April 2011

Jangan katakan YA


jangan katakan YA kalau tidak benar
jangan katakan YA kalau terpaksa
jangan katakan YA kalau tak jujur
jangan katakan YA kalau tak ikhlas
jangan katakan YA kalau tak setia
jangan katakan YA kalau tak jelas
jangan katakan YA kalau tak sedia
jangan katakan YA kalau jawapanya tidak
jangan katakan YA kalau hanya untuk menyakitkan
jangan katakan YA kalau 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
?
.
.
=


ENTAH


kesimpulan: dah ditentukan dah tertulis. Sia-sia. membazir. kenal diri sendiri & manusia2 lain. KESILAPAN. neraka. syurga.
hmm

Khamis, 21 April 2011

awak kate kat orang lain ''DAHI JENDUL'' tp saye y dengo dgn tak sengaja nie ''turut terasa'' APA HUKUMNYA???

Assalamualaikum..

....''die tue bukan lawa sangat pun, ko tengok dahi dia..JENDUL tuh!!'' Hahahahaha

''memang la jendul, tapi tengok gambo die yang nie lawa ape"......

Aku yang tak sengaja DENGAR nie TERNGILU HATI sebab aku pun insan yang JENDUL.. 

Cheq nak tanya: Ape hukumnya kalau cheq terasa hati dengan perbualan insan2 yang cheq tak kenai pun tue.. huhuhuhu.. Memang la betui diorang tak kata kat cheq, tapi nak terasa jugak..


...''Kalau dah tahu dahi tue jendul, jangan la kuak rambut ke belakang.. Lagi la nampak jendul" n bla bla bla...

Perh!! Hati aku mcm kena blander.. ha3.. Dia xkata kat aku.. Sebab aku pun jendul, aku rasa mcm dia kata kat aku..


Sabaq T_______________T    hahahahahaha


Luahan hati INSAN JENDUL.. ^_^v


[tambah- atuk sebelah ayah, ayah n anak a.k.a aku nie la keturunan dahi luas sejak azali..nak buat mcm mana].. hahahahaha.. Untung sape dapat awek sempurna di mata dan dihati, maksud aku cantik la.. mesti tak kena kutuk mcm budak jendul nie.. Bersyukur la ek KAMU.. JAGA AWEK KAMU BAIK2 TAU.. hahahahaha ^_^V

Rabu, 20 April 2011

ISTERI tak boleh ingkar pada SUAMI kan kan kan




ASSALAMUALAIKUM [seorang saya tertanya-tanya].. -__-

Kalaulah saya kawin, adekah SUAMI saya akan benarkan saya TOLONG KELUARGA SAYA DALAM APA JUA KEADAAN SEKALIPUN?? [pamily lelaki a.k.a SUAMI saya --- ops!! bakal suami saya--- pasti akan ditolong tiap masa]

Kalau saya kawin, adekah SUAMI saya akan benarkan saya balik ke RUMAH IBU/MA saya tak kira DALAM APA JUA KEADAAN SEKALIPUN??  terutamanya RAYA

Kalau saya kawin, adekah SUAMI saya akan benarkan saya bebas melakukan rutin saya sblm saya kawin?? contohnya, bawak kambing lembu ayam itik keluar padang n berkelah [kiasan bagi sesuatu keadaan], HANTAR DAN JEMPUT ADIK-ADIK SEKOLAH DAN IBU SAYA Y KERJA?? akan saya coba untuk sampai ke rumah sebelum SUAMI saya pulang dari temppat kerja.. Insyaallah.. [realiti, saya seorang  ya berat tulang dan pemalas]

Adekah SUAMI saya akan benarkan saya hulurkan duit GAJI saya pada IBU DAN ADIK2 SAYA?? [duit gaji sendiri perlu ke mintak izin dari SUAMI?? dan sememangnya bukan menggunakan DUIT NAFKAH Y WAJIB SUAMI SAYA BAGI TIAP2 BULAN].. kompem..







Sebab saya adalah PEMANDU/DREBAR kepada IBU & ADIK-ADIK saya yang setia.. Kalau suami saya keberatan, SUAMI saya [ops, bakal suami saya- kalau la ada] tak perlu pilih saya. Sebab saya tak tergamak dan semakin tak tergamak nak biarkan KELUARGA saya susah sedangkan saya bersenang lenang bersama SUAMI saya..Sedangkan YANG BERLAPAR, YANG IKAT PERUT tuk kirim duit mase saye belajar adelah KELUARGA SAYA dan [dia]..


[pemandu sepenuh masa sebelum masuk u, pemandu sambilan dan sepenuh mase time cuti sem wooooohaaaaa!! \o/ - STATUS= PEMANDU Y HARAM MEMANDU ttpi tetap memandu dengan setia.. Hu3]

SUAMI saya tak perlukan orang mcm saya kiranya tak sudi untuk benarkan saya bantu keluarga saya dengan ikhlasnya.. Sebelum saya KENA LAKNAT oleh Malaikat, baik saya TAK PAYAH dan TAK PERLU jika SUAMI saya keberatan.










[tambah- calon suami xtau sape, tapi i2 la hakikatnya]

saye jamin yang saya CUMA GILA SIKIT SAJE -_-"

Assalamualaikum.. 

Bila masuk kandang kambing, terus tengok menda nie.. Kenape?? sebab saye nak tengok.. Ade ape pade benda nie??? Tak de ape2 bagi orang yang tak de pape, tapi akan ade ape2 jika orang tue ade pape..

Yang paling penting " saye jamin yang saye CUMA GILA SIKIT SAJE" T___________T..


Saye tak kisah ade ke tak ade, tapi kebarangkalian ada tue 50%.. Jadi saye harap ade.. W/pun tak sepenuhnye berharap. 







Kesian kat DARLING saye, hari nie tak rehat lagi.. sabaq ek.. 25hb nie darling rehat puas2.. Tauke janji.. Insyaallah..

Selasa, 19 April 2011

saya akan banyak CAKAP dengan orang y saya BIASA saja

Ahahahahaha.. Assalamualaikum..

Saya nampak sombong -_- .. Ye, benar.. Saya makhluk Allah yang sombong dan tak reti nak cakap & senyum dengan orang yang saya tak kenal.. Bukan perasan bagus, tapi disebabkan SAYA PERASAN SAYA SANGAT TAK TAK TAK BAGUS makanya saya tak senyum.. Bila saya berada dengan mereka2 y saya dah kenal, AUTOMATIK jadi sebaliknya.. 

Hanya beberapa seorang saja yang boleh buat saya senyum bila tengok muka mereka JOZAN!! [Joke!!!].. Bukan senyum biasa, tapi senyum dengan kadar TERLEBIH SUDA!! hahahaha.. Saya sendiri bukan ler ada keistimewaan mcm orang lain. Gerak je urat muka, terus nampak muka diorang senyum, marah pun muka tetap senyum.. Masam, sakit jiwa pun tetap muka diorang nampak senyum.. ISTIMEWA kan.. Bertuah badan..

Saya banyak cakap dengan orang tu saja..Sentiasa ada cerita sampai dia takda cinta cerita tuk saya.. hahahaha... LUCU HIDUP nie.. woooohaaaaa... Ape2 je la.. 

Saya sendiri akui, muka saya mcm bak limau muda yang tak masak.. [dah name pun limau muda tentula tak masak].. Saya tak boleh nak paksa muka saya senyum melainkan ada perkara2 y buat saya tersenyum sendirian. Agak malas untuk paksa diri untuk jadi seorang PENYENYUM!! wooooohaaaa!!!!... Sebab..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Sebab: SAYA HANYA RETI SENGIH!! like this!!! hahahahahahahahaha...

Nie sengih tahap 3. [pulau y pahit] huhuhu

Nie muka tauke kambing senyum mase sem2.. Sekarang dah sem 4.. Hu3.. Senyuman dan sengihan semua tak ikhlas.. Ha3.. 



Jadi, kalau Tauke Kambing tak senyum, tak sengih tak payah pelik.. Sebab Tauke Kambing sendiri tak pelik kenape Tauke Kambing tak senyum dan tak sengih..






Matlamat baru: NAK KURUS 42-40 KG!! wooooohaaaaa \o/ pasti boleh sebelum balik rumah bulan 6 nanti.. hahahahaha.. [kalau balik la, rasa xsir balik] ----> kalau ada kerja kosong bagitahu ek.. Ha3..






Selingan lagi: "anggap saja dia mcm ahli keluarga kita.. Jangan simpan dendam. Jangan buat musuh. --> anggap mcm family.. aduhai, perkara paling susah.. tapi akan ku coba MY DEAR.. Saya akan lakukan APA SAJA UNTUK KAMU.. sebab kamu yang melahirkan saya.. ^_^V

Isnin, 18 April 2011

JOM JOIN GIVE AWAY AIMI!


ASSALAMUALAIKUM!!

Pertama sekali TIME KASIH kat Cik = d = sebab tag Tauke Kambing masuk JOM JOIN GIVE AWAY AIMI! wooooohaaaa \o/.. Sebenaqnya, nie kali pertama jugek Tauke Kambing join.. Tengok syarat2 yang tuan rumah buat, xsusah dan Cik boleh paham jadi cik join.. hehehehehe.. ^_^V.. 


  1. letak tajuk entry: Jom Join Give Away Aimi! (SELESAI)
  2. Letak banner diatas entry (SELESAI)
  3. Letak kat side bar jugak (DAH TARUK ^_^)
  4. Follow blog saya sebab senang korang nak tengok update, tapi taknak follow tak kesah. (DA POLOW TUAN TANAH ^_^) no 164!! \o/..
  5. Tag kepada dua orang rakan yang ade blog..                                                                                       
          nie Tauke pilih A) Ame Alms B) Adik Miza

     6. Last one: Letak link url entry korang dekat komen saya okey, jangan letak kat SB. (SELESAI)

TARIKH AKHIR: 30 APRIL 2011

Harapnyer Tauke dah memenuhi syarat yang penganjur bagi.. Hi3

Entry KHAS buat SAYANG Cik Siti a.k.a Tauke Itik a.k.a Tauke Kambing.. woooohaaaaa \o/

Assalamualaikum..

Pertama sekali, Cik Siti nak menjerit dengan GAYA SOPAN selaku budak yang KURENG LAWA!! woooooohaaaaaaa \o/!!


SAYANG!! Cik Siti janji yang cik akan SETIA pada sayang sorang saja.

SAYANG!! ^_^  time kasih sebab buat hari Tauke Itik CERIA hari nie.. 

SAYANG!! Tauke Kambing dah lenguh pipi duk senyum!!
.
.
.
.
.
.
TERIMA KASIH EN.NUFFNANG!! Cik Itik SAYANG KAT EN.NUFFNANG \O/..


Belog Tauke Itik tak de pape pun.. cuma belog SAMPAH YANG MENYAMPAH je.. Tapi sangat BERTERIMA KASIH kepade AWAK-AWAK yang singgah n KLIK iklan yang diantar ikhlas dari SAYANG saya.. makanya, Cik akan bergiat untuk mengKLIK iklan d TANAH2 yang Cik singgah.. dengan harapan ada insan yang baik hati untuk buat pe y cik buat.. ^_^ AMIN..

Nak promot la En.Sayang nie.. Sesiape yang tak daftar lagi tanah diorang.. Sila la daftar kat En.Sayang aka En.NUFFNANG .. Boleh tolong2.. Hi3..

Cik nak berterima kasih jugak kat nama TAUKE ITIK sebab bagi rezeki kat Cik Itik.. Memang tas kepala tue SITI AZIZ.. tapi asalnya TAUKE ITIK..


Ade lagi kat bawah tue, tapi xperlu ler print screen semua.. ha3.. Orang lain lagi banyak. Cik dapat sikit nie pun dah kira ok sangat la..





w/pun Cik Siti keras hati, itu luaran aje.. Dalam hati masih ada TAUKE ITIK.. (merujuk kepada print screen diatas ^_^V)






SAYANG EN.NUFFNANG ^_^ (NAK DAFTAR SILA KLIK SINI, TQ)


cerita SEMUT HITAM & SEMUT MERAH

Pada suatu hari, SEMUT HITAM baru saja pulang dari satu tempat yang jauh lalu terus berkunjung ke SARANG SEMUT MERAH. Dalam perjalanan Si Hitam ke sarang Si Merah, dia terfikir apa yang Si Merah sedang lakukan sekarang, Si Merah sihat ke tidak, dah makan ke belum, Si Merah ada kat sarang ke tidak. Begitu banyak persoalan. Setibanya di rumah Si Merah.

Merah!! oooo Merah!! Ko ade ke tak?? Ting!! Tong!! sambil ditekannyer bel sarang Si Merah. Beberapa minit kemudian, Merah membuka pintu dengan keadaan mamainyer. [muka terkejut!!]. 'Balik tak bagitahu awal2!!' jemput masuk. Si Hitam masuk ke sarang Si Merah yang persis reban ayam. Ops!! Sarang Si Merah jauh lebih baik dari reban ayam. Jadi mcm reban ayam sebab ada lanun-lanun tak sedar diri dop p mengacau sarang Si Merah.

Semak nyer sarang. Ko tak kemas ke?? tanya si Hitam. 'Tak, kalau rajin kemas la'. Dengan berlagak rajin Si Hitam menolong Si Merah mengemas sarang. Dari A hingga ke Z. B hingga ke Y, Si Merah yang buat. [hahahaha]. Rasa dah lama aku tak tolong kau. Rindu pula rasanya. Nanti da tak da peluang nak menolong da. Kata Si Hitam. Kenapa pula?? Si merah pelik. 





tidak akan bersambung -__-







Jangan pelik jika SESUATU CERITA ITU TAK BERPENGHUJUNG. Adakalanya ia tidak bertitik untuk memberi kita ruang berfikir apakah kebarangkalian yang bakal berlaku. Tapi, andai kata ia tertitik. Jangan benarkan seluruh jiwa dan raga berpaling lagi. Amin.


Ahad, 17 April 2011

Mimpi Gelak tergolek ^_^V

Assalamualaikum, selamat hari ahad..

Pagi nie dengan tak semena-mena seorang aku mimpi.. Sampai aku TERGOLEK-GOLEK gelakkan orang dalam mimpi aku tue.. Sedar2 bila rasa muka aku nie lenguh duk senyum.. Wahahahaha... Ape punya mimpi la.. Tapi time kasih sape yang buat lucu dalam mimpi aku tue sebab mcm die tau je hati aku tengah BERMURAM DURJANA!! Ha3.. 


sumber: pak cik google

Yang paling tak tahan tue, dalam MAMAI aku dapat tengok RUMET aku tengok muka SEORANG AKU dengan pelik.. Aku rase nie kali pertama aku buat hal!! Ha3,, Mimpi sampai senyum2.. Adoi!!

Ha3.. Ape pun, mimpi hanya mainan tidur.. Mungkin badan terlalu letih @ mungkin jugak fikiran sarat dengan benda2 yang tak berfaedah.. @ mungkin juga DULU BERFAEDAH TAPI SEKARANG TAK KURANG BERFAEDAH!! HA3..






# teringat lagi kelenguhan ''keng'' ----> terlebih senyum.. hahahahaha











p/s: Time kasih SEBAB MASUK DALAM MIMPI SAYE!! wooooohaaaaaa \o/

Sabtu, 16 April 2011

tak de tajuk


fikiran kosong
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tak tahu ape
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
hmmm
.
.
.
.
.
.
.
.
.
[agak mudah bagi kamu, TETAPI amat susah bagi aku]
.
.
.
.
.
.
hmmm

[saya berusaha untuk tunaikan janji saya]

Jumaat, 15 April 2011

Ehehehehe ^_^

Today is Thursday.. [everyone knew that!!!] [hahahahaha].. I was attend my class same like another week. For this day, I have a story to share with you guys. [what?? cestory cestory- the Usop Wheelchair version] [hahahaha].. It about 'helping each other' and 'someone who are very kind'. This story very touching [kuikuikuikuikui ^_^V] because i'm really appreciate what he doing for me. Who is he?? [Hi3]. 

This morning, in the Economic class, our lecterer do open book test quiz. But, students can't discussing each other. In the other word, all student  must be silent. I sit with my group member. Group 9. Behind me is 'Abang Sunjay Duth'..[Hi3]..Two of eight my group member was absent. I don't knew why. But i'm really sure that girl already mention that we are going to do a quiz today. 

Our lecturer was opened L.C.D and show a question. There have three question only. First  question and second for me it not really hard to answered. But, the third question very killer question for who are not expert in math!! [One of them is ME!! ;-( ].. For the sub question [a] i can answer because it need student minus [-] the item. But for the four sub question, I can't answer. [ I feel very bad!! -_-"]. This quiz totally for ten mark!! It very help in final examination at 24th of May!!.. [Hu3]..

I don't know what must I do to answer all the question. [Hu3]. At the same time, my lecturer went to her room to take the attendant list. Behind me, 'Abang Sunjay' [ I'm not trying to remember his name because his name very hard to me for remembered].. [hahahahahaha]. He is Indian. 'Abang Sunjay' asked me 'my little sister, you can answered or not??'. I just smile with a very sweetest smile.. [hehehehe #_#].. "Actually, I can't answered this question. I don't understand and i'm very weak in Math!!".. [Huhuhuhu].

'Abang Sunjay' is my group leader. He is very handsome and very kind person. I'm still remember on the our presentation day. I'm very nervous. 'Abang Sunjay' said '' it very easy sis, dont worry''..''do your best''... [waaaaaa!!!!]...[like my ex-adviser] [huhuhu].. Actually, i'm very lucky person because i'm one of the group [I mean--> group with senior..hahahahaha ^_^].. 'Abang Sunjay is final student. He is taking Multimedia course.

Continue about the quiz, he [abang sunjay] give her answer but I already told her that I shy. He said 'dont answer like that, you dont want ten mark?? please take my answer, I dont want you send the empty answer'... I dont know what must I say.. 'look, just copy my answer ok' 'hurry up'..

'Two minute left!!'. Dont make this quiz like a you answer a final examination questions'.. My lecturer laugh her own word. 'Abang Sunjay' want me took her answer. He dont want me send the empty answers to our lecturer.. [huhuhu].. he is very kind person.. Our lecturer told that our last class is 18th April at the same time we will had a 'goodbye party'. The class end at 9.30am.







moral of the story: ''we must help people who need our help to facing their problem.. dont be a sellfish person because it not good for our future!! [hihihihihi]







Mek tie agak lemah B.I, kalau tak betul grammar MAKLUMKAN yer.. hu3.. have a nice day!! ^_^V

nie entry kelmarin.. tak sempat tak sempat nak habiskan cerita.. da tertidoq!! ha3

Khamis, 14 April 2011

adekah aku tergolong dlm gol. ''y memutuskan silaturahim"???


andai kata semuanya bersebab
adakah sebab aku diterima??
andai kata ada kepentingan
adakah ia satu yang nyata??
andai kata demi sesuatu
adakah ia akan dipersoalkan??

tak mungkin
sebab ku tahu
EGO
seorang manusia
yang 
bernama 
[xda nama]
T______________T
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
[memutuskan silaturahim terlalu besar maknanya]
.
.
.
.
.
.
hmmm 

Rabu, 13 April 2011

M.A.L.U -_-"

Hadoi!! malu2.. [sambil geleng-geleng kepala].. Malu2..


IMBAS KEMBALI DETIK 4:47PM


h/p berdering: ''KOSONG HIDUP KU TANPA MU, CERMIN KU MEMBAYANG BAYANGAN MU [lagu PERGILAH AYU]..

Lam otak: aik, sape lak nie.. no baru nie.. dengan hati yang was-was.. tekan butang hijau.. dan senyap..

sana: Hello..

aku: Hellloooow..[dengan nada takut + was-was]..Sappe nie??

sana: Hello, tak tahu sape?? tak cam suara??

aku: [aku ulang sekali lagi solan tadi] nie sape nie?? [takut kembali, memang tak cam sungguh..suara mcm orang muda..yang utama aku tahu dia lelaki..]

sana: NIE
         .
         .
         . 
         .
         .
         .
         .
         .
         AYAH LONG LA!!!! ai TIE nie.. tak cam SUARA ayah long..[arang sana gelakkan aku] hahahahaha

aku: [ dengan sepantas kilat melompat dari pembaringan terus bersila tas katil----> TERKEJUT] ''LA AYAH LONG!! TIE INGAT SAPE TADI..

a.long: Tie tak simpan no ayah long ek?? tak cam suara pulak tue..

aku: [mati katak!! memang aku tak simpan.. tp aku ada simpan dalam no maxis, tp no tue dah hilang.. aku nie mmg selalu tukar no!! waaaaaaaaa!!!! ] [cakap perkara sebenar] ''Ore xcam suara ayah long sebab suara ayah long mcm orang MUDA!! hahahahaha.. kenape suara ayah long mcm orang muda?? 

ayah long: muda ape, ayah long dah nak habis kerja pun 27hb nie.. lepas nie duk rumah je.. [soalan membunuh] ''KENAPE TIE TAK G UMAH AYAH LONG ARI TUE?? AMIR KATA NAK TIE NAK G"..

aku: [masak-masak, teringat kat ma kat umah] ----> bagi alasan yang sebenarnya.. ha3... ''tie sokong ayah long tak kerja dah, duk kat rumah la pulak.. ayah long dah lama kerja..

ayah long: ayah long kerja dah 20 tahun lebih... tie tak lahir lagi.. hahahahahaha...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
cakap2, gelak2, tanya jawab, dengar ceramah.. hi3...

[muka aku dah panas!! ha3..jujur ku akui, dah setahun xdengar suara pak sedara yang satu nie kat h/p.. jumpa terus depan2 je.. ha3]...

lepas nie memang kena g ler, mcm y aku janji.. hu3.. tapi topik yang penting antara aku dan ayah long tadi adalah tentang [dot dot dot].. hmmm...








pesanan ikhlas dari pihak penaja: SILA SIMPAN NO H/P PAK SEDARA/ MAK SEDARA BELAH AYAH/MAK/IBU @ E.T.C..ha3..jangan terkena mcm aku.. 




tp nasib baik my ayah long mcm my ayah.. ha4.. anak dia mcm anak dia.. dan aku tetap anak PAK SU AZIZ.. hahahahaha...

Stress!!

Dengan semangat bangun kol 5am!! [ayaq tea o + biskut jacob!!] erk!! Dah subuh, mandi, solat..
Mengadap MY DARLING SILVER SWEET..
Bersedia untuk BERPERANG!!
KOL 8 AM!!
dup!! dap!!! dup!! dap!!
tik!! tik!! tik!! 7:59am-----> 8am.. klik ADD SUBJECT dengan cunnyer!!
0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 saat kemudian....
THIS WEBPAGE IS NOT AVAILABLE!!

Ergh!! try lagi, sebab dia kata jangan gelabah.. Dia kata dia sendiri dulu2 pun mcm tue.. "awak tue dah nak masuk sem 5, gelabah tak sudah2.."...dah nak habis pun aku.. hu3.. kalau la sabar untuk masa setahun lagi..tapi manusia nie mana reti sabar kalau ruang dan peluang ada depan mata.. [hmmm].. manusia2 cam gini manusia y akan untung.. amin.. ha3..[ siapa dia??]---> [entah]..watak dalam novel J.K!! ha3.. Ek?? Entah..
-_-"

Stress!! try lagi.. Semangat berkobar tadi dah mula menurun.. dulu time cam gini dia bagi semangat sebab aku memang makhluk lemah semangat time add drop.. sekarang tak lagi dah.. dia bagi semangat kat orang lain pulak la.. hahahaha.. tp...[hahahahaha] --->hidong tak mancung, pipi tersorong-sorang [masih lagi kau ek] hahahahaha...[xda orang kesah]

Sekarang jam 8:37am.. Satu subjek pun aku xdapat add lagi.. [ku seru semangat dariMU, aku makin menggigil geram] ha3.. SILA DENGAQ LAGU RAIHAN SEKARANG!! ha3..Sabar la.. sabar la.. sabar la..




hu3... kesian2... -_-"

Aduhai nasib siti y malang,
 sudah la jatuh derian pulop y menimpa.. 
untung nasib jangan d bilang,
 tentu ade rahmat d sebaliknyer.
[ayat nak sedapkan hati, walhal dah tahu ape y bakal jadi!! hahahahaha]

Selasa, 12 April 2011

Esok "PERANG KE 5'' -_-"

Assalamualaikum.. Masih still sopan w/pun tajuk bunyik ganas yang tak ganas!! Waaaaaaa!! \o/

ESOK PERANG bagi aku n kengkawan yang menapak kat SINI sesi A091..Add drop subjek tuk SEMESTER depan.. Waaaa!! Berlagak susun jadual awal2.. Tengok2, kelas sana full sini full.. Dah tue subjek ape yang aku nak ambik?? Setelah dikira2 baki subjek dengan penuh debaran dengan penuh harapan setinggi EVEREST dan ketakutan sedalam jurang MARIANA..Akhirnya keluar jumlah.. 14 subjek berbaki!! Hu3.. Tu la.. Ma hantar ngaji, MEK TIE main2.. Bahana main2.. Padan muko!!

Ape pun INSYAALLAH.. harapnya tak de masalah lagi lepas nie.. Takut.. Semester depan ku bakal ambik 3 subjek y diklasifikasikan sbg "KILLER SUBJECT" bg dak2 development.. Padehal, ape2 subject pun xkan jadi masalah kalau dengar kata lecturer n buat tugasan jawab kuiz, hadir kelas sepenuhnya dan baca nota sampai nota tue JEMU tengok muka pembaca.. Masalahnyer, semua jadik terbalik.. [nie situasi aku seorang pemalas la].. Hu3.. tue yang timbul masalah..

 Jadual yang tak rasmi, pening dah pening dah.. Esok nak perang!! Kalau nasib baik, dapat ler subjek nie haaaaa!! Amin..


Muka budak pening -_-" Ceee korang semua tanya aku.. "tie, ko poi klinik sental gigi ke?"
Aku jawab "tak der ler, aku pos gigi aku kat klinik tue je..xpayah susah2 poi".. Muahahahaha..
Melompat GUSI!! Opocot!! Hi33...
-_-"
tak lawak ye
http://www.emocutez.com





cakar ayam 1: Tak bersedia tuk trime kenyataan y aku xkan dapat kelas yang aku nak!! Huahahahahaahha
http://www.emocutez.com

cakar ayam 2: wish me luck!! ^_^V
http://www.emocutez.com

cakar ayam 3: TIME KASIH TUK EN.PENYU SEBAB KENA TOLONG SAYA LAGI SEKALI KELMARIN..SAYE AMAT2 MENGHARGAINYA.. (time kasih!! -versi elicat) ha3 --- siti sengal!! yup semua orang setuju!!
http://www.emocutez.com










Tata!! Hi3
http://www.emocutez.com

Isnin, 11 April 2011

Siape yang "RASA MENYAMPAH" dgn blog aku??

AKU ORANG PERTAMA YANG MENYAMPAH!! 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Lame sangat ambik mase nak loading............http://www.emocutez.com

Adoi, geram nyer rase... ingat tukar templates come2, hati rase meriah!! tapi sekarang, belog dah come tp hati aku pulak tak meriah.. Hu3.. Sape rase betapa SIPUT SEDUTNYER belog aku??.. tak reti dah pulak nak jadikan belog aku mcm asal...nak buang templates nie.. Hu3..

Hu3..BERAPE ORANG KATE BELOG AKU LEMBAB?? hu3..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Bagitahu aku..Hu3

Ahad, 10 April 2011

Kenape cuti lame sangat!!

Assalamualaikum..

Kenape cuti lame sangat!! tak suka la.. Hu3... Semalam dah ku google carik2 kerja.. Hu3.. guna cara ini memang ku rasakan tak de impak positif.. [siap masukkan IMPAK!!]..Aduhai.. Nak kerja.. Kenape cuti nie lame sangat.. Tekanan tengok kelendar cuti teramat lama.. Menyakitkan jiwa.. Aku nak habiskan ngaji cepat2.. Hu3..  Hmmm... Rabu nie add drop subjek untuk semester depan.. Bila dikira balik.. memang ngam ngam subjek yang berbaki..


Jun, julai, Ogos September!! Hmm.. Cuti 10 hari je boleh tak?? Nanti aku lupa nak edit tugasan mcm mana, lupa cara nak telaah jurnal, lupa cara nak buat laporan, lupa mcm mana nak buat slide, lupa mcm mana nak naik turun bas.. gara2 cuti lama.. Hu3.. Nanti bila dah balik rumah hmmm..

[AKU RASA KEADAAN YANG LUCU MAKIN MENGHAMPIRI AKU!!]

Doakan smoga urusan aku ok semuanya.. harap xda muncul sebarang masalah berat lagi lepas nie.. Hmm.. Lemah semangat la..








kesimpulannya: xsuka cuti lama.. Yang makin sihat jadi makin sakit. sekian..

Jumaat, 8 April 2011

Seorang aku YANG TAK GUNA!!

Sekali lagi 
.
.
.
.
AKU MEMANG TAK GUNA!! 
.
.
.
.
.
AKU CUBA JADI ORANG Y BERGUNA
.
.
.
.
.
.
TP TETAP JUGA XGUNA..
.
.
.
.
.
.
.
.
MAAF..
.
.
.
.
.
.
(emosi xstabil,mcm daun kering ditiup dek angin,maafkan aku)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
KAN BAGUS KALAU TIME MCM NIE ADA PENASIHAT..HU3..
.
.
.
.
.
.
.
.pliz..stop crying!!
.
.
.
.
.
.
.
.
stop..
.
.
.
.
.
.
.tak boleh..hu3..;(

Adakah kita bertemu dengan orang yang salah??

Assalamualaikum & good morning semua!! 

[ceriakan pagi dengan senyuman w/pun cermin almari berkata ''KAU MEMANG SEDIA HODOH W/PUN MENCOBA UNTUK SENYUM DENGAN INDAH''.. kalau kamu2 rasakan ape yang aku kate nie betui sila ambil langkah seperti ini------> hempuk cermin almari dengan krusi besi sebab dia tak reti jaga hati tuan dia.. Ha3.. Senyum i2 sedekah.. [senyuman yang ikhlas la].. Senyuman ikhlas nie kita boleh nilai.. Bila kita senyum dengan ikhlas orang akan "COMEL U SENYUM''!!! huahahahaha.. Sebab senyuman ikhlas nie akan disertai dengan gerakan mata dan mimik muka..

Okey, kalau yang jenis time marah muka dia senyum, time sedih muka dia senyum, time gembira dia tetap cool dengan senyuman.. Hanya senyuman bukan disertai dengan hilai tawa [bagai nak rak].. Orang mcm nie bukan psiko..tp dia sememangnya cool!! I like!! ha3.. [cakap pasal senyum pagi, huraian dah 1 karangan]--> ha3..

Cik Siti ada kenal sorang hamba Allah.. Kenal dia mase sekolah.. Kalau budak2, geng2 kelas buat lawak bising dengan ketawa bagai..dia tetap cool.. Senyum je.. Dia kata ikut sunah nabi s.a.w.. Paling lucu pun dia akan sengih nampak baris gigi dia yang sangat tersusun!! [ai,^_^]..Sampai sekarang.. Dia masih lagi begitu.. Dia cakap kat aku, ketawa dengan kuat boleh buat ingatan kita jadi lemah.. Senyum je.. ^_^V..

Betui ape yang dia kata..Dari sudut lain.. Ketawa nie terapi jiwa.. Cik ada baca satu artikel tue.. Bunyinya ''kalau sesiapa tengok komedi @ baca sebarang bahan2 bertulis yang lucu kalau dia ketawa maksudnya jiwa dia berada dalam keadaan okey dan baik.. Tapi sebaliknya jika dia tidak ketawa sedangkan apa yang dilihan dan dibacanya i2 sebenarnya sangat2 lucu maka disimpulkan bahawa jiwa dia TIDAK OK.. mungkin dia ada masalah, tekanan rohani dan jasmani.. 

Ape2 pun kita perlu berwaspada la.. Ketawa lebih2 nanti orang tafsir kita gedik sedangkan kita jenis yang ceria sentiasa.. Ketawa kuat2 sememangnya akan mengganggu pendengaran orang lain.. Tak ketawa maksudnya jiwa sedang tertekan.. Tapi yang penting, jangan BUAT2 KETAWA sebab keadaan tue buat orang menyampah.. Huh.. Paling cool sekali-----> masih mampu tunjukkan diri dalam keadaan cool w/pun ada masalah hati.. Jenis nie memang tak de ah kat PASAR KUALA BESUT!! ha3..




Okey, masuk ke tajuk asal.. Adakah kita bertemu dengan orang yang salah??.. Tadi aku baca ILUVISLAM.. [sini].. Sebenarnya, aku akui diri sendiri nie selalu sangat fikir kenapa mesti aku xde ayah, best nyer kalau ayah ade lagi.. Sedangkan aku tahu aku tak patut pikir mcm nie.. Sbb DIA lebih Mengetahui segalanya.. Dalam fikiran selalu fikir kenapa mesti aku kenal dia.. Kalau la tak kenal,, tak la jadi mcm nie n bla bla bla.. 

Orang tua kata ''TERLAJAK PERAHU BOLEH DI UNDUR TAPI KALAU TERLAJAK KATA/PERBUATAN BURUK PADAHNYA''.. Betul.. tapi kita boleh guna teori nie 'terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata/perbuatan-------> minx maaf dengan ikhlas dan akui silap kita, menyesal xbuat lagi dan berkhalwatkan diri kita.. i2 yang sebaiknya.. [adekah aku seorang makhluk yang hanya RETI CAKAP dan HAPEH TAK BUAT].. Aku mencoba tuk fahami dan mencoba untuk buat.. kalau ada yang MELUAT, terima kasih sebab aku suka orang meluat kat aku.. maknanya aku kena usaha lebih untuk buat orang tak meluat.. Hu3..

Dalam sesebuah pertemuan, awalnya semuanya INDAH.. hi3.. @ dalam sesebuah pertemuan, kita bertemu dengan cara yang memalukan, mengaibkan, @ dalam keadaan yang biasa2 n luar biasa.. @pun SAME DALAM NOVEL yang pernah korang baca..Ape2 keadaan sekalipun, SETIAP PERTEMUAN TIDAK TIMBUL ISTILAH ''BERTEMU DENGAN ORANG YANG SALAH''.. semuanya betul..dan bersebab..

Sebelum aku baca artikel dalam ILI tadi pun memang aku fikir mcm nie.. Bertemu dengan orang yang  kita ''SALAH'' tue sebenarnya DIA nak kita sedar sesuatu.. Mungkin dalam tempoh tue kita terlalu gembira sehingga kita tak lagi jadi diri kita yang dulu.. Lupa akan janji yang dibuat dengan diri sendiri.. Bila dah sampai ke titik itu, kita mula fikir ''hmmm, kenapa jadi mcm nie''.. Sekelip mata semua dah berubah.. I2 adalah satu perkara yang buat kita lebih berhati2 untuk melangkah pada masa depan.. jadikan perkara yang berlaku sebagai cikgu dan beringat2 sebelum terkena.. =).. Mungkin juga bertemu dengan orang yang salah nie bermaksud ''kita nie adalah orang yang salah pada dia''.. Ha3.. Mungkin2, sambil angguk2!! ha3..


[seorang aku suka buat ayat berbelit2,sebab aku tak reti nak buat ayat yang jelas dan terang.. Seorang aku suka BERKIAS'.. Klau paham paham la..] Ha3..



Tertanya2: Ape tanggapan orang-orang tentang aku.. [orang-orang bukan orang].. -_-".... 
Tertanya3: Adekah aku dianggap ''orang yang salah''??
Tertanya4: Adekah salah jika aku buat keputusan untuk tidak &*^&$  demi kepentingan #@*&^*.. [ bukan mencarut okey!!, cuma menyembunyikan perkataan tertentu demi keselamatan kuikuikui..












Setiap pertemuan ada .......................... tok!! tok!! tok!!! [jawapanxdapatdikesan] ^_^..