Siti Aziz BERKATA-KATA

Hidup nie kalau pandai empunya badan corakkan..maka BAHAGIA menanti.. :) tapi kalau tersalah pilih pekerja untuk mencorakkan sehelai kain, maka HILANG kualiti. Orang kata kualiti i2 penting, jadilah macam SIRIM!! KUALITI itu penting, baru tenang hidup.. He3^^~ Mek Tie

Isnin, 7 Julai 2014

Berjaya!

Assalamualaikum,

Belakangan nie kerap pulak update. Kui3. Almaklum ler, duk kat meja nie lepas update maklumat.. Mekti punya kerja adalah online.

Hari nie punya cerita tentang rezeki. Terdetik rasa rendah diri bila kawan-kawan kita hampir semua berjaya dalam pelajaran dan berjaya mendapat kerja tetap. Masa tingkatan 6 dulu, Mek tie bukan pelajar cemerlang pun, dalam golongan ok ok je. Ha3. Persaingan sihat.

Selepas exam STPM dan dapat result, hampir semua pelajar dalam kelas Mektie  dapat sambung pelajaran ke universiti. Kami berpecah. Utara, selatan, timur dan barat terpisah kami. Mektie tercampak ke utara dan sekarang masing-masing dah menamatkan pengajian.

Laluan kerja. Kawan-kawan dah ada kerja tetap diusia 25 tahun. Mektie, tetap jugak.. tapi tak meyakinkan untuk jangka masa panjang. Kira sekarang, kerja untuk cari pengalaman.

Gembira tengok kawan-kawan dah ada tanggungjawab sendiri. Masing-masing menyarung seragam masing-masing dan berbaju batik, mendidik generasi yang sedang membesar kini.

Diri sendiri masih lagi terkapai-kapai, bukan tidak bersyukur dengan nikmat yang Allah bagi. Tapi menzahirkan rasa sedikit rendah diri.Masih tak dapat bebaskan diri dari kepompong 'ini'.

Barangkali Allah kuncikan saat itu untuk masa mendatang.


Mungkin.


Insyaallah.



#debaranmakinterasa!

3 ulasan:

Hafiz Hafizol berkata...

All the best Siti Aziz.. saya pun tengah nak cari kerja tetap nie .


belum rezeki lagi . ")

Lukman Mansur berkata...

Gabung yuk di Jejaring Sosial yang bisa menjadikan Anda sebagai manusia produktif. Karena Anda bisa:
1. Membuat artikel & blog sendiri dengan mudah. Semuanya bisa terkumpul rapi dalam profil Anda dan bisa mudah dibaca semua.
2. Membuat toko Online Anda sendiri karena ada Iklan baris yang bisa Anda manfaatkan buat toko Online Anda sendiri.
3. Membuat acara" penting untuk dibagikan ke semua anggota
4. Mengunggah lagu bagi Anda yang ingin share lagu favorit Anda, atau ingin menampilkan lagu Anda sendiri.
4. Mengunggah gambar dalam 1 folder, bisa untuk jualan Anda, bisa untuk mengumpulkan foto Anda, dll.
5. Bisa mengumpulkan video kesukaan Anda untuk dibagikan kepada orang lain.
6. Update status dan profil juga tampilannya bagus.

Yuk gabung sekarang juga di www.kumpool.com
Kumpulkan komunitas Anda dalam Kumpool

Ania berkata...

Blognya keren! Apa Anda mau mengembangkan dan mempromosikan blognya lagi? Kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya. Kami tidak terhapus filenya dengan waktu batas. Coba servis kami tanpa registrasi:)