Siti Aziz BERKATA-KATA

Hidup nie kalau pandai empunya badan corakkan..maka BAHAGIA menanti.. :) tapi kalau tersalah pilih pekerja untuk mencorakkan sehelai kain, maka HILANG kualiti. Orang kata kualiti i2 penting, jadilah macam SIRIM!! KUALITI itu penting, baru tenang hidup.. He3^^~ Mek Tie

Ahad, 4 September 2011

Kisah & Tragedi Malam Raya

Assalamualaikum..

SELAMAT HARI RAYA SEMUA!! 


Hari nie dah hari raya ke-5 kan..Kui3. Sekejap je kan masa berlalu. Cuti Mek Tie pun dah sampai ke penghujung. Rasa syahdu pulak nak balik Sintok. Besut nak ku tinggalkan tak lama lagi, beratnyer hati. Ewah. Tak pe, setahun saje lagi. Setahun macam-macam akan jadi kan.

Cerita pasal raya. Malam 1 Syawal tue, Mek Tie rempit dengan ma Mek Tie g bandar. Ewah!! ^_^V. Cari tudung raya la konon. Mase sampai tue, elok-elok je Mek Tie parking motor. Time nak balik, nak nangis rase. Manusia-manusia himpit motor kami!! Setengah jam duk tunggu. Dah la mase tue kawasan terbabit berduyung-duyung manusia. Entah datang dari mana. Semangat nak raya la katakan.

Tragedinya, Mek Tie selitkan hp dalam dompet. Ingat dah selit elok-elok. Pastu, angkat helmet dalam raga motor. Tiba-tiba, BEDEBUK!!. Adoi, hp Mek Tie dah tercuim tar dengan kejamnya. Aduhai. Dah sakit kepala. Ambik n tengok skrin hp Mek Tie dah jadi macam tikar mengkuang!! Petak-petak. Hu3. Sedih-sedih. Housing dah calar balar. Sayang nyer. Raya ketiga, hantar kedai. Harapnya, sebelum balik Sintok dapat balik hp Mek Tie yang satu tue. Ape?? Oh, hp ape ek?? Hahahahaha.. N3310 je.. Keh3..

Raya pertama, Mek Tie g rumah mak sedara belah kiri kanan. Lik jatoh, lik naik, lik hulu n lik hilir. Hahahaha. Pastu bergabung dengan geng-geng sekolah pegi beraya rumah kawan-kawan. Nak beraya kat rumah tok. Mek Tie dah tak de tok. Semua dah tak de. Jadi, sekejap je la Mek Tie beraya dengan keluarga.

Ling-ling jemput, dan bergabung dengan geng-geng asrama mase zaman Mek Tie sekolah. Best la. 11 lelaki, Mek Tie sorang je puan. Ha3. Gila. Orang lain tak dapat join. 

Raya kedua, beraya lagi. Pegi rumah ayah angkat pada Mek Tie. Beliau la yang g hantar Mek Tie mase mula-mula masuk u dulu. Hu3. Orang lain mak ayah abang kakak adik g hantar. Mek Tie pulak, terpaksa menumpang kasih. [gurau je] Ha3.

Kesimpulannya, raya kali nie, berbeza dengan tahun lepas. W/pun tak dapat hijau-hijaukan diri mcm Ling-ling n Ling-ling pulak tak dapat kokopink kan diri same mcm Mek Tie. Mek Tie tetap gumbira. Ha3. Time kasih kat kawan-kawan jugak. Xcomel wajah tak mengapa, jangan xcomel hati. Mek Tie tak comel wajah dan tak comel hati. Hu3. Tapi bersyukur sebab Mek Tie sempurna fizikal. Alhamdulillah. 


Kredit untuk Ecah!! Woooohahaahahhahha.. \o/

 [Mek Tie, Cik Enun, Cik Seh, Cik Ecah, Cik Aza n CIk Farah]

 [Cik Ejo, Dek mat n Mat Yie]

 Geng sepoting!!

Kat rumah seh!! Muahahahahahaha..

 Selamat Hari Raya. Maaf Zahir & Batin tuk semua.

2 ulasan:

apik pehe berkata...

indahnyer persahabatan

Aisyah Ahmad berkata...

hahaha..happy2..jangan tunggu lama2..nanti dikebas orang..hahaha
semoga ikatan persahabatan kita kekal selamanya..hehehe