Siti Aziz BERKATA-KATA

Hidup nie kalau pandai empunya badan corakkan..maka BAHAGIA menanti.. :) tapi kalau tersalah pilih pekerja untuk mencorakkan sehelai kain, maka HILANG kualiti. Orang kata kualiti i2 penting, jadilah macam SIRIM!! KUALITI itu penting, baru tenang hidup.. He3^^~ Mek Tie

Isnin, 8 Ogos 2011

Tanda HATI makin BERBUNGA ^_^V

Assalamualaikum..


Sayang kat darling saye..En.Nuffnang!! I lap u.. Hehehe..

Selamat berpuasa semua. Entry masih lagi jugak merapu. Tak berupaya melahirkan entry yang berkualiti. Tapi Mek Tie berusaha untuk melangkah nie. He3. Melangkah dengan cara tersendiri. Bajet bangat ayatku itu.

Kali nie kita akan bentangkan beberape item/ciri-ciri HATI MAKIN BERBUNGA. [kompem,xdak kaitan dengan Mek Tie!! ^_^V] Ha3. Bila anda rasa mcm Mek Tie tulis nie, mungkin ada persamaan la tue. Ha3. Masih jugak tidak ilmiah. Okey. Mempersembahkan!!  


Pertama, berdebar-debar. Bernafas bagai tak lepas!! =) Jika dulu, tengok biasa saja. Pandanglah lihatlah and bla bla bla. Tak rase ape-ape pom. Tiba-tiba, kini bila ku [contoh!! hahahaha] melihatmu. Usus, jantung, hati, limpa dan sewaktu dengannya terasa ada getaran. Ewah. Nadi makin laju dan terpaksa menghempuk dada sendiri bagi mengurangkan tahap debaran itu. Ewah!! Ha3. Berdebar-debar bila ada orang sebut dia [she or he]. Berdebar-debar bila dia ada kat depan mata. Perh!! Dasyat debaran itu. Sungguh tak baik. Sungguh tak baik. Hehehehehe.

Kedua, mula terasa segan dan malu. Kalau sebelum-sebelum nie, makan gaya bebas depan dia langsung tak malu. Cakap dengan volume paling tinggi, tak terasa ape. Baling-baling kapur dalam kelas [contohnya], rilek je. Tak malu. Tak segan dan tak de pun rasa silu. Ewah. Kini, tiba-tiba terasa segan. Terasa malu dan terasa silu. Kenapa?? Penyakit hati melanda. Cakap kena guna orang tengah. Jadi pemalu dengan memdadak. Hahahahaha. Sikap asal tak pernah berubah cuma dikurangkan sedikit kekasaran dalam diri. Makna kata control ayu. Hi3. Tapi, tetap jugak cerita. A [she]: Eh!! Tadi kankankan, saya panjat pokok rambutan. Hehehe. B [he]: Hahahaha, awak nie. Pokok rambutan tak pe, dahan banyak. Jangan  pulak pokok nyiur. Tapi, kalau saya ada kat bawah pokok tadi pasti saya tebang pokok tue. Ha3.

Ketiga, kau aku mung/mu berubah menjadi saya awak [versi lembut]. A: "Mung nok g mano tue??" B: "Aku nak g beli makanan, mung nok kirim gapo-gapo ke??". Setelah dijangkiti penyakit. A: "Awok nak g mane tue??" [sambil malu-malu kuceng]. B: Saye nak g beli makanan nie, awok nak makan ape?? Saye belanje. [sambil tersenyum simpul]. Hahahahahaha. Fenomena ini sememangnya biasa berlaku kepada insan-insan y dalam hatinya mula wujud taman!!

Keempat, berteknologi 24jam!!. Ewah!!! Nie paling cun. Dah boleh hafal kol berape ling-ling akan hantar mesej, call n etc. Celik mata, gap!! Capai hp dulu. Dengan harapan ada mesej @pun missed call. ^_^V. Tak dengar suara, tak lalu nak makan nasik. Tak lena nak tidor. Bersms sepanjang masa. Kalau dulu, hp ada ke tak de ke. Tak jadi masalah. Kalau pergi bandar terlupa nak bawak hp, tak jadi masalah. Kini!! Hp wajib dipegang sentiasa. Tanya khabar, bincang tentang masa depan n bla bla bla. Berlarutan sampai nak tidor pulak. Hi3. Walaupun lambat balas, yang penting sentiasa berhubung. Rindu awak!! Zap!! Terus call insan tersayang. Walaupun hakikat masih lambat dibalas kerana tuntutan rutin tapi hati tetap jugak berdegil untuk sentiasa tahu mengenainya. Ewah!! 

Kelima, buat-buat terserempak ^_^V. Pergi pasar malam, keluar bandar, lalu kat tempat kerja, lalu kat depan rumah si dia [she or he]. Tak nampak tuan punya badan pun tak mengapa. Dapat tengok bumbung rumah pun jadilah. Dah jadi ubat rindu. [katanya!! ha3]. Bila pergi pasar asing-asing. Tutt!! Tutt!! Mesej dari Si A: Awak duk kat mane?? B: Kat tengah-tengah pasar. A: Nanti saya cari. B: Kalau ada jodoh pasti akan bersua. [Ewah!!] hahahaha. Tiba2. 30meter didepan Si A. Si B muncul!! Waaaaa, ada jodoh neh!! Ha3. Kebetulan yang tak disangka. Hati masing2 berbunga lagi!! @pun lalu lalu kat jalan yang biasa dilalui oleh Si A @pun Si B dengan harapan dapat tengok dia walaupun sesaat.

Keenam, kita sedondon !! Janji nak jumpa tapi tak pernah janji nak pakai pakaian warna ape. Disaat bersua, 2 2 pakai baju warna sama. Ai, mcm dah janji pulak. Hati makin berbunga. Hi3. Ayat.. Mak oii!! Bila dah macam tue, buat-buat tak tahu je. Bila dah balik rumah masing-masing. Bersms. Kebetulan, warna same hari nie. Keh3. Memang warna tue feberet awok ek?? Disoalnya. Jadi tak matang dengan tiba-tiba. Hi3





Apepun yang terjadi. Berjalanlah tanpa henti. Ewah!! Lagu tue. Jangan penat mencari, pasti akan kau temui. Insyaallah. Tapi hakikatnya ada yang rasa perit untuk mencobanya. Diakui sepenuhnya. Malah berusaha untuk mengelak walhal sendiri merasai hakikat hatinya semakin berbunga. Menidakkan keadaan itu dengan harapan apa yang terjadi dulu-dulu takkan lagi berulang. Tak mau pisang berbuah dua kali. Istilah yang tepat la tue. Ewah. Hi3.






Lain-lain hal: Berusaha menidakkan w/pun itulah hakikat. T_T

18 ulasan:

mozuba berkata...

Lucu aku baca..hihihi

ChaCha berkata...

hehe..x pernah lagi le nk alami gitu yank..hehe

|| A r a W a n i || berkata...

Hahahaha..
Lucu btl entry nih..
Penah kot dlm beberapa perkara tuh.

Adoi.. Bila ingt balik, cm bengong pon ada.. Auww~~

Cik FaRiZaM berkata...

huhu......indah nyer bile kite di cintai & menyintai....tp kadang-kadang cinta itu menyakitkan....so hati-hati ek

hyazz berkata...

hehehe..

shahjiehan berkata...

p[ergh... jiwanggg!

Anif Abdullah| AA berkata...

hahaha..guling2 baca.. nice ^^

Ubi Kentang berkata...

alahai,
nak tambah sikit lagi satu buley...?
kentut si dia pun bau wangi..hekhek

amir aizat berkata...

amboi, like2.hehehe

Siti Aziz berkata...

mozuba

lucu ke?? hahahaha..tq...memang niat ct nak melucukan keadaan pun...^_^V

Siti Aziz berkata...

cha

bagus kalau xpernah rase cha...hi3

Siti Aziz berkata...

arawani

kadang2 kita ada cara tersendiri..ape pun bila semua dah berlaku dan berlalu semua kita akan ingat dan kenang balik... ia pasti akan menjadi sesuatu pada kita....ewah.....hi3

Siti Aziz berkata...

cik farizam

time kasih awak..memang betul..tika xda sebarang masalah, semua manis bak madu..hi3..bila dilanda garuda, semua jadi haru biru... hu3

Siti Aziz berkata...

hyazz

hehehehehehehehehe

Siti Aziz berkata...

shahjiehan

jiwang dalam minda je..keh3

Siti Aziz berkata...

anif abdullah

jangan tak terguling...sila berguling2...hahahahahahaha

Siti Aziz berkata...

ubi kentang

betul tue...siap main pertandingan kentut sape paling wangi lagi...hi3

Siti Aziz berkata...

adik amir

hahahaahahahah....like jugop la dik... keh...keh...keh...