Siti Aziz BERKATA-KATA

Hidup nie kalau pandai empunya badan corakkan..maka BAHAGIA menanti.. :) tapi kalau tersalah pilih pekerja untuk mencorakkan sehelai kain, maka HILANG kualiti. Orang kata kualiti i2 penting, jadilah macam SIRIM!! KUALITI itu penting, baru tenang hidup.. He3^^~ Mek Tie

Rabu, 13 Julai 2011

Tetingkap Popup ^_^

Assalamualaikum..

Thanks Putra Suki sebab tanya Mek Tie mcm mana nak buat "bila klik comment tak perlu loading". Mudah je. kelebihan bila kita/blogger guna tetingkap popup adalah "dapat menjimatkan masa pembaca untuk tunggu ruang comment muncul. Itu paling utama. Bila berbelog, 15 saat itu sangat lama. Jadi mai kita pakat guna kemudahan ini untuk tidak membazirkan mase mereka2 yang datang n berhajat untuk comment entry kita. Hi3.

Mcm biasa, Putra Suki cuma follow step2 yang ada dalam gambar nie. N siap. Tapi jangan lupa tekan SAVE kat bawah tue. Ha3.


Ini yang Mek Tie maksudkan

Sila klik untuk paparan lebih jelas

Selesai. Kita cerita pasal lain. Kalau kita tak mau ada anonymous comment entry kita [kalau comment y membina xpe, tapi kalau sebaliknya buat kita tertekan baik tak yah hi3..] boleh ubah setting kat SIAPA BOLEH ULAS. Okey. Hi3. Mcm lucu jer. Tak pe tak pe. Selamat mencoba.






Sekian ^_^V





***Senyuman sesaat tetapi kesannya meresap ke dalam hati lebih bermakna dari senyuman yang pura2 sejati.

6 ulasan:

putra suki berkata...

ok Tq bnyak2 ya kak.. huhu. :D

syErAh berkata...

a'ah..

lebih senang gune popup window ni...huu

Siti Aziz berkata...

putra suki


same2 kasih...

Siti Aziz berkata...

syerah


betui2...ha3

iejjah berkata...

ahha..iejjah pn gne pop up kmen...lbh sng :}

cikida berkata...

yup2,,senang cmni..:)