Siti Aziz BERKATA-KATA

Hidup nie kalau pandai empunya badan corakkan..maka BAHAGIA menanti.. :) tapi kalau tersalah pilih pekerja untuk mencorakkan sehelai kain, maka HILANG kualiti. Orang kata kualiti i2 penting, jadilah macam SIRIM!! KUALITI itu penting, baru tenang hidup.. He3^^~ Mek Tie

Rabu, 20 Julai 2011

Cara untuk "putihkan ketiak" -_-"

Assalamualaikum.. 


"akan lebih kerap gunakan perkataan KATAK''
 


 Sering kali kita hadapi masalah “tompok hitam” di “ketiak”. Hi4. Jangan bimbang kerna setiap masalah ada penyelesaiannya. Jangan gusar jangan ragu. ^_^V. Masalah ini mungkin saja berpunca dari penggunaan deodorant @ tutttttt.. Tapi kebanyakannya bila kita guna deodorant secara berterusan masalah ini akan timbul la. Mungkin bagi sesetengah orang tak risau pun tentang masalah nie sebab dia “TAK PAKAI DEODORANT. Huahahahaha dan “ORANG ITU ADALAH AKU!!!”..  T_T

Tak pakai deodorant. Sesetengah orang tak mungkin dia akan keluar dari rumah kalau dia tak pakai deodorant. Risau badan berbau bila berpeluh. Aku sendiri pun risau tapi peluh pada badan cheq tak berbau tahap dewa melainkan cheq tak mandi. Menjadi satu "KERImasan" bagi cheq kalau cheq pakai deodorant sebab bau dia, rasa dia y melekit2 n seterusnya buat cheq rasa sakit n pedih. [AMARAN:KALAU GELI, JANGAN BACA. Hi3.]

Tanpa membuang masa mai kita ke petua pertama. Gosok ketiak anda dengan belakang tapak tangan. Petua nie datangnya dari Ustaz  mase aku tingkatan 5 dulu. Ustaz mengajar PAI kelas 5 Sains Sukan [kelas aku la tue] he3. Ustaz cakap, mase mandi tue gosok ketiak dengan belakang tapak tangan anda @ belakang tapak tangan suami anda @ isteri anda [joke] ha3. Tiap kali mandi, anda cuba la buat. Memang la kesannya bukan terus kita dapat tengok. Tapi dalam jangka masa panjang kita pasti akan dapat tengok hasilnya. Insyaallah.

Petua kedua. Guna air basuhan beras. Petua nie aku ambil masa aku tengok cerita cina KOREA yang agak tersohor pada satu ketika dulu. Aku suka sangat2 cerita nie. Pasal seorang tabib diraja kalau tak salah aku. The Legend of Dr.Hur Jun. Satu ketika tue seorang gadis jumpa dengan dia. Gadis tue risau. Tak lama lagi dia nak kawin, gadis nie bimbang sebab dia ada masalah ketiak berbau n berpeluh. KERIsauan dia adalah tanggapan bakal suaminya. Tabib tue pun suruh si gadis ambil air basuhan beras n cuci ketiak dengan air tue. Kalau tak silap Mek Tie la. Cerita nie dah lama. Masa Mek Tie tingkatan 4 rasanya.

Cara ketiga, cabut bulu ketiak anda itu [jangan lempang aku]. -_-". Cara ketiga nie memang manual punya kaedah la. Ha3. Boleh saja buat sendiri @ minta ehsan sayang2 anda untuk menolong. Selepas mereka tolong tue, sila la hargai pertolongan mereka sebabnya ketiak apabila dihidu secara paksa rela dengan jarak dekat akan menyebabkan migraine menyerang. Ha3. Belanja mereka. Bugger ayam/daging double special ke, mee bandung ke, lai chi kang ke. Sekurang2nya terubat juga rindu hidung mereka itu. Hi3. Ye, memang betul jika ada yang kata senang kalau “CUKUR” je. Cukur memang senang akan tetapi risiko untuk anda rasa gatal2 agak tinggi. Ha3. Kalau lelaki mungkin agak tidak macho kalau xde bulu ketiak [hahahahahaha- gelak sampai guling2. Jangan saman aku]. Hakikatnya cabut bulu ketiak tidak lah sesakit cabut bulu hidung. Hahahahaha.. Tak percaya?? Sila la cuba. Ha3..

Cara keempat. Boleh saja guna sebarang deodorant y ada pemutih kata orang Melayu. Whitening gitu. Mungkin dapat membantu. Macam deodorant NIVEA yang selalu berjoget2 kat tv tue. Yang kakak cun melecun jadi model tue. Hi3. Mungkin boleh dijadikan salah satu cara. Berkesan @ tidak Mek Tie tak boleh nak jamin sebab tuan tubuh pun xpakai [Cuma menghidu saja. Hahahahahahaha]. Mungkin banyak lagi produk2 lain yang boleh membantu menyelesaikan masalah ini. Nivea adalah salah satu produk la.

Cara kelima. Cat ketiak anda dengan cat colour putih. Hi3. [bergurau je]. Dah habis idea nie. Ape2 pun kesimpulannya setiap permasalah yang muncul mesti ada penyelesaian. Jangan takut untuk mencuba setiap cara yang ada. Kadang2, rasa mcm tak logik aja. Tapi itu la hakikat. Setiap masalah ada penyelesaian. “Renung2kan dan selamat beramal” T_T.





Ape2 pun sebelum anda cabut bulu ketiak anda silalah minta kebenaran dari “orang tersayang”. Ha3.






Mintak maaf kalau ada PEMBACA yang terasa hati. Jangan ambil kisah sangat dengan Mek Tie. Bila waktu gila datang, ting tong kejap. N ini lah cara untuk merawat kegilaan y wujud.  









***Buta mata, buta hati, buta kata, buta idea, buta ingatan..[tukarkan BUTA i2 kepada kekaburan @ kesamasan @ jadi tunggul kayu, bongkah batu] yang selulu dipijak. Diam dan jangan mengaduh w/pun hanya sekali. 

17 ulasan:

::Mastura Zakaria:: berkata...

apa daaaaaaaa..nak cat ketiak pulak ni..hahahhahaa

Pok loh berkata...

x thu plop ust mad ado royak gitu.... dr xun jun crito korea la ti

hyazz berkata...

suke petua per 1 tuh...memang jadik...tapi sekarang ni pakai deodorant lagi senang...tambah2 wangi lak tuh...hahaha

Mr iz berkata...

cara ketiga tu biasa juga guna tu...lepas ni nak guna cara yang kelima ... dijamin putih tidak syak lagi...he he he... gunakan tanpa was was...he he he

amir aizat berkata...

great! hehe

dyanie berkata...

hahahha
anda da cube ke???

Siti Aziz berkata...

mas: hahahaha...hanya cadangan...

Siti Aziz berkata...

pok loh...okey...i silap....dah betulkan tadi....lagipun cerita tue dah lama sangat...

Siti Aziz berkata...

hyazz: cepat dan pantas kan3

Siti Aziz berkata...

mr iz: hahahaha....cara ketiga tue paling masu...orang kata....hahahahahaha.... nanti jangan malu2 nak cuba cara kelima yer....

Siti Aziz berkata...

adik amir...hahahaha...kak ct banyak merapu dik....

Siti Aziz berkata...

daynie: kebanyakannya ct dah cuba...cuma no lima tue masih belim terlaksana....ha3

cikida berkata...

kah3...gelak beso dah cikida taw..cikti ni wat lawk taw..eehhehe..nak try la cat je sonang ea...aha..=p

Siti Aziz berkata...

lingling ku...hahahahahaha...cik ida nie....memang cik tie nak buat cik ida gelak pun.... hi3

Are-yOu berkata...

best best la petua u nie.. hehehehe... meh try produk wakilala cover cream.. produk terbaik tuk ketiak hitam..dan seumpamanya... jemput ke blog sy..pelbagai produk kecantikan , kesihtan, produk suami isteri..
http://kedai-jamu-sriayu.blogspot.com

beauty secrets berkata...

i guna product xtreme brite gel je untuk putihkan ketiak / cerahkan ketiak. mmg confirm berkesan. guna 2 bulan je da cerah secerah cerahnya. before this mcm2 petua dah cuba. tak hilang2. yelah bukan senang kot nak hilangkan daki yg da lama tu. sental sampai melecet pon tak ok jugak. last2 try tgk youtube psl xtreme brite gel, ramai nigger pakai and berkesan. maklumlah nigger kn kulit hitam dia bukan biasa biasa punya gelap, memang gelap betol. kalau nigger guna berkesan terus jadi cerah, i guna mesti lagi ok. masa tu beli 2 tubes. harga RM200 termasuk shipping. maklumlah product tu takde jual kat sini. tak jumpa pun mana mana kedai yang jual product awesome ni. mahal pon mahal la janji boleh putih... masa bulan pertama guna tak nampak beza pun tapi org kata nak cantik kena sabar & teruskan guna. don't give up! dlm video youtube pon ckp nampak kesan dlm 2 bulan. i pon dengan sabarnya guna sampai 2 bulan. memang amazing gila product tu. serious tak tipu. ketiak jadi putih, tone warna sekata je. dari dulu segan nak pakai baju takde lengan, sekarang ni tak malu langsong nak angkat tangan tinggi tinggi. tak gelap langsung dah! kakak i yang ada masalah sama pun jealous! dia nak beli tapi dia ckp mahal. biasalah. nak cantik kena berhabis kan. ala pakai sikit je calit calit. 2 tubes tahan 2 bulan. kalau nak cepat nampak kesan, 4 tubes 2 bulan. 1 tube utk 2 minggu. pakai hari2 lepas shower. confirm tak tipu. lillahi..... tak caye pegi la google type je review psl xtreme brite gel. sume yg guna sume bagi positive feedback. lepas da putih tu tak payah pakai hari2 dah. pakai seminggu 2-3 kali untuk maintain.

so now tgh nak try pakai kat parut parut muka yang rasanya since sekolah menengah punya parut tak hilang hilang ni. tengok berapa lama dia boleh hilangkan & berkesan tak utk hilangkan parut. sebab kat ketiak hari tu ada mcm bekas bisul, boleh hilang sekali dgn gelap bawah lengan tu. ni try kat muka pulak. eeeee pasni muka takde parut dah. boleh la pegi mana mana tak payah pakai makeup tetebal. kalau tak, kena touch up concealer even nak pegi makan je kot. pasni bole pakai bb cream yang light je bila keluar. hehe.

kalau korang nak beli product ni bole try beli kat ig @dyxcloset. dia jual RM75 je free pos. kalau nak beli sendiri kat ebay memang satu harga seratus lebih la. sekarang ni i repeat order ngan dia je. sebab rasanya dalam malaysia dia je yang jual setakat i cari ni. hehehe.

sharing is caring~ i memang puas hati & memang recommend product ni utk sape sape yg dah cuba macam2 product utk putihkan ketiak / cerahkan ketiak ke, siku ke lutut ke, celah peha ke. memang terbaik...

aisyah ghani berkata...

Kalau diikutkan memg kulit org asia tggara mcm kita ni gelap..cara paling slamat n brkesan adlah dgn scrubing..try sental sminggu 3 kali mmg dh bole nmpak prubahan..saya guna brooklyn coffee body scrub..harga 55 rgt je, scrub ni fokus pada stretch mark lps brsalin,selulit,daki2 n boleh langsingkan badan..bau die pon best sgt, klu nak order boleh whtapp sy 0179729475