Siti Aziz BERKATA-KATA

Hidup nie kalau pandai empunya badan corakkan..maka BAHAGIA menanti.. :) tapi kalau tersalah pilih pekerja untuk mencorakkan sehelai kain, maka HILANG kualiti. Orang kata kualiti i2 penting, jadilah macam SIRIM!! KUALITI itu penting, baru tenang hidup.. He3^^~ Mek Tie

Ahad, 10 Julai 2011

Bercuti dalam cuti -_-"

Assalamualaikum..


Gumbira dapat update belogku ini. Wekkkk [sambil menjelirkan lidah] like this :p

Perkara pertama, Mek Tie rindu kat kawan2 blogger.. Cik Ida, En.Awie, En.Ayie, En.Iz, Dik Amir, Ukhti Syikin. Rindu nak baca lawak antarabangsa Bro Wacana. Tengok orang lidi kat blog Apik!! Wooooohaaaaa. [boleh klik kat nama2 utk pegi ke blog mereka].

Alkisah, Mek Tie pegi rumah mak sedara as a babysitter. Ye ke?? Xsesuai. Sebab anak2 mak sedara cheq dah besaq. Da sekolah pun. Hi3. Tak de ape nak story. Cuti2 macam nie tak de ape nak buat. Ari tue bukan main semangat nak kerja. Hi3. Sekarang dah malas la pulak. Ramadhan pun dah makin hampir. Bermakna cuti pun dah nak habis. Ha3. Gumbira sangat2 la bila duk bayang2 kehidupan yang dikelilingi bungkusan2 meggi. Hi3.

5 hari offline ke daerah Marang. [koya,ade orang tue tiap minggu ulang alik tak pulak kepoh mcm aku..kuikuikui..soba jo la..] ^_^V.  Ape yang Mek Tie dapat??. Dapat makan buah langsat berkilo2 bila cari jalan tikus nak balik rumah. Biasa la. Kat tempat orang, xmcm kat tempat sendiri. Hi3. Time kasih kepada pak cik polis yang bertugas pada pagi itu, tak semena2 Mek Tie dapat buah langsat. Hi3.

Apebila matlamat telah menghalalkan cara, Mek Tie dengan selamba badak buat ape saje. Pusing sana pusing sini, singgah sana singgah sini. Sorang-sorang. Masuk jalan sana masuk jalan sini. Sorang-sorang. Macam ade kesan dejaVu rase. Mcm penah lalu rase. Sebab tue tak berdebo. Tup!! Tup!!! Tup..Dah sampai rumah. He3. Pengajaran yang paling utama, sila buat lesen. Guna lesen agong lama2 kantoi jugak nanti. Hi3. [Patut berterima kasih kepada Pak Cik Naga sebab selalu bagi makan buah naga..Hu3]

Banyak yang dah berubah. Maksud Mek Tie mula dari jalan K.T ke Marang terus ke atas lagi banyak kedai2 keropok n sedara2nyer. Maju dan makin maju dengan bangunan2 yang dah makin banyak berdiri. Bila budak development berkata2 kemajuan sesuatu kawasan bukan sahaja boleh dinilai dari segi pembangunan fizikal tetapi cara hidup masyarakat itu sendiri untuk memperbaiki ekonomi mereka. Perh. Betul la tue. Tepi2 jalan, banyak kedai2, kawasan dulu semak samun dan bertukar wajah.

Pantai Kelulut, Marang Terengganu.

Pantai yang agak bersih. [dalam picca aku nie je] hi3. Kalau korang menyusur jalan nie korang akan jumpa air laut, kerang-kerangan n etc lah. hi4. Kalau menyusur jalan raya pantai nie korang akan jumpa la keropok lekor yang enak, satar yang pedas, makanan laut dan lain2. 

Matlamat telah menghalalkan cara seorang aku.

Nie pantai ape?? Nama nyer entah. Tapi cantik. Landai sangat2. Tapi bahaya untuk mandi. Ada papan tanda amaran. Mungkin ada tempat2 tertentu la. Bagi seorang aku, tempat yang berair memang semua bahaya untuk  budak yang hanya pandai berenang mcm katak. Ha3. Berenang punya berenang, bangun2 tengok duk kat tempat yang sama. Jadi, aku tengok je. Snap picca n termenung jap pastu balik. Pasir pantai tue putih melepak. Kalah lengan aku. Satu kelebihan. Pastu, halusnye. MasayaAllah. Cantik2. 

Mek Tie rasa masa tue akan tiba tak lama lagi. Tak pe, sebab diri dah sedia untuk berdepan dengan hari itu. Hi3. 


Pssstttt: Jom layan lagu SHIMA [Luka Di Lukai] sini
n
WESTLIFE [I'll Be Loving You Forever] sini








Agak tak best bila terdejaVu jalan2 itu. Hu3. Agak tak best. Memang tak best. Sepastinya tak best. =.="

6 ulasan:

Mr iz berkata...

wah jalan jalan cari makan ke ni...he he he.. pernah juga sampai kt ...tahun lepas ..pun jalan jalan sampai muntah..he he he he... borong keropok lekor berbundle bundle... he he he yang maut tu dejavu berjalan ...he he he he... minta aotugraf boleh...he he he

syafiqakarim berkata...

huiyooo.bahagia seh dia dpt update.
hahah hmm. tingin nk p ganu.
bawakkk

Siti Aziz berkata...

mr iz


memang banyak orang yang jual keropok.. mr iz... lain kali nak mai pantai timur kena datang dengan lori, baru dapat borong kopok lekoq banyak2.. ha3

Siti Aziz berkata...

syafika

hahahaha...gembira la sebab bukan dapat online tiap mase... hi3

apik pehe berkata...

hahah..tak pasal2 kena tahan...hahha..

tau pon rindu kat lidi..hahaha

Siti Aziz berkata...

apik...

nasib baik la..ct selamat lagi..hi3


kim salam kat lidi..hi3