Siti Aziz BERKATA-KATA

Hidup nie kalau pandai empunya badan corakkan..maka BAHAGIA menanti.. :) tapi kalau tersalah pilih pekerja untuk mencorakkan sehelai kain, maka HILANG kualiti. Orang kata kualiti i2 penting, jadilah macam SIRIM!! KUALITI itu penting, baru tenang hidup.. He3^^~ Mek Tie

Selasa, 21 Jun 2011

Ting Tong Kejap -_-"

Assalamualaikum.. [seminggu mek tie offline] laju mek tie update ari nie. [dua rumah masih terabai,maaf] -_-"

Pertama sekali: Terima kasih kepada INSAN2 yang bermurah hati mengklik iklan EN.NUFF atas nama TAUKE ITIK.. Sob!! Sob!! [terharu] ^_^V


Entry pendek je. Kesinambungan entry Kerja Seorang Aku sbg Tukang Sapu. Dah habis tempoh tersebut. Sekarang menganggur ler aku. Jadi tukang hantar adik2 poe sekolah, hantar ma kerja. Lepas tue duk rumah sorang2.

Borink dah mula menjelma. Lambat nyer nak balik Sintok. Kenape la cuti nie lama sangat. Hu3. Sangat2 lama nak tunggu 9 sept nue pulak. Kalau aku tanam padi tentu dah besar. Ha3.. 

Pagi nie kali kedua aku singgah kat pantai tepi kampung aku. Lepas hantar mummy kerja, I rempit 40km/j dengan istiqamahnya ke PANTAI KELUANG. Pepagi jam 8.24am parking darling merah suwit2  [mizz darling a lot]. Pandang kiri pandang kanan, xda orang. Ibaratnyer PANTAI INI AKU YANG PUNYA. Ha3.

Banyak dah berubah. Makin banyak item2 taman ditambah "untuk rakyat". Ha3. Pantai bersih, landai tapi agak bahaya untuk mandi. Mungkin pada masa2 tertentu la. Kalau nak datang berdating dengan family, wife or husband or your sweetheart amat molek ler ke sini. Pokok rhu pun banyak. Rendang2. Pemandangan petang pun cantik. 

Pantai nie salah satu lokasi dalam cerita MERONG MAHAWANGSA tau. Datanglah beramai2. [hahahahaha, nak mengfameskan tempat kita]. 

Duduk rumah, makan tido,buat kerja rumah dan berpeluh sikit2 dengan usaha menyental rumput2 tepi rumah. Ha3.. Aku makin gemok. Pipi terasa berisi. Target untuk 55kg sebelum balik Sintok. Amin...Tak mcm duduk kat tempat orang. Kui3. Rejab masih belum terlaksana. Leka waktu senang. Hu3...

Budak huduh: Siti Aziz

Kat tempat nie ada tempat tuk kekanak bermain. Kui2..Taman mainan.Ada buaian, jongkang-jongket n etc. Dijamin selamat,Insyaallah.Antara buai2 yang ada, buai yang diperbuat daripada tayar nie jugak yang aku bertenggek. Hu3.Dulu ada DUA, sekarang tinggal SATU. Malang sungguh buai itu. [abaikan] -_-"

8:40am,Pantai Bukit Keluang Besut Terengganu





Indah tetap kekal indah walaupun tercalar dek sesampah. Indah kekal indah bila hati dah terpaut.



Sekian terima kasih. 0_*V


ops!! dari Siti Aziz: Agak letih bila kita yang tak pekak, tak bisu, tak dan segala tak kena jadi pekak, bisu dan segalanya demi orang2.. Ha3..En.Din kata"awak tak berubah tie".. Ha3


08:46/11:02 [syukur kadang kala lebih tinggi makamnya daripada sabar]

10 ulasan:

ukhti syikin berkata...

resepi akak sonang jer... 1 kg tepung gandum,sikit susu cair,2 biji telo... sedikit pewarna kuning telor... (kalau nak best lg pakai 3 biji kuning telo sahaja.. kalau nak berjimat.. macam atas tu ler )



tp try wat cket dulu... 1/2 kg tepung,sebiji telo... sikit susu cair,dan pewarna kuning... ... blend bancuhan ni sebelum menjala.. so acuan tak tersumbat..

api kecik... hehe hari tu zauj sis yang menjala... mula2 keluar titik2... so ,letak tepung banyak cket dalam acuan tu bg berat...

lepas tu kena terer melenggang lenggok kan acuan tu... kompem cantik ... agak2 dia lekang... angkat terus gulung.. kalau lambat angkat.. t garing sangat tepungnya

cikida berkata...

sonoknyee die main buaian kt tpi pntai 2..bwk la cikida jugakk..ehhe..

Ayie berkata...

hai awek gemuk.. Hahaha
>.<

Siti Aziz berkata...

ukhti syikin

time kasih ukhti...nanti ct cuba lagi...insyaallah tak jadi lempeng dah...hahahahahahaha...

Siti Aziz berkata...

cik ida

mai ganu...ct bawak cik ida g pantai nie...hahahahahaha

Siti Aziz berkata...

ayie

hai pak cik sekeping..ops...hahahahahaha...tak gemok mana lagi la ayie...ha3

Mr iz berkata...

lama tak g pantai ni... he he he.... bestnye... kalau dapat bermandi manda...he he he he... promosi pantai ke apa ni...he he he he....

Siti Aziz berkata...

mr iz

hahahaha...orang baru baik demam mana boleh mandi pantai lagi...kang demam serang balik... hi3

nik lan nik mat berkata...

55 kg tu ringan ler

Siti Aziz berkata...

brat dah tue....ha3