Siti Aziz BERKATA-KATA

Hidup nie kalau pandai empunya badan corakkan..maka BAHAGIA menanti.. :) tapi kalau tersalah pilih pekerja untuk mencorakkan sehelai kain, maka HILANG kualiti. Orang kata kualiti i2 penting, jadilah macam SIRIM!! KUALITI itu penting, baru tenang hidup.. He3^^~ Mek Tie

Isnin, 16 Mei 2011

Selamat Hari Guru ^_^V

Assalamualaikum 

Hari nie bangun pagi "Alhamdulillah, masih bernafas". Banyak benda lagi tak selesai. Insyaallah. Dia akan permudahkan semua sebelum pejam mata [tak tau bila] amin. ^_^V.

Okey. Hari nie bertarikh 16 Mei 2011. " Selamat Hari Guru " kepada mereka2 yang secara rasmi dan tak rasminya jadi cikgu kepada seorang aku. 

Bermula dengan Pasti Al-Iman [Setiu] 2tahun, Sek.Keb.Bintang [Setiu] 6 tahun, Sek.Men.Keb.Renek [Besut] 6tahun setengah dan kat tempat sekarang. Hari nie tak de exam. Kalau tak, aku dah ucap kat lec. Ha3. Ucap tak semestinya kat depan2 mereka kan. Fb ada, email ada, sms ada, call pun boleh. Ha3. Yang paling utama doa.

Mari kita sama-sama bacakan doa untuk guru-guru kita.

" Bismillahirrahmanirrahim. Ya Allah, pada isnin yang mulia ini kami mendoakan agar semua guru-guru kami yang mengajar kami dari kecil sehingga besar walaupun hanya sekecil-kecil perkara berada dalam keadaan yang sihat sejahtera. Jauhilah mereka dan keluarga dari segala penyakit dan bala bencana. Permurahkanlah rezeki mereka. Lindungilah mereka dari segala bentuk ancaman. Ya Allah, tenangkanlah kehidupan mereka dan keluarga mereka di dunia dan diakhirat kelak. Ya Allah, rahmatilah tugasan harian mereka sebagai seseorang yang menyampaikan ilmuMu kepada hamba-hambaMu Ya Allah. Mohon padaMu Ya Allah.Mohon padaMu Ya Allah. Mohon padaMu Ya Allah. Amin."

sumber: Pak Cik Google

Terbentang luas sawah padi,
Tempat membiak si kunang-kunang,
Cikgu insan yang sangat berbudi,
Sampai mati jasamu tetap ku kenang.

Ape pun, untuk semua guru. "Selamat Hari Guru" ^_^V

http://www.emocutez.com

SITI SAYANG CIKGU ^_^v


geng semekar-uum [makan malam anak2 Besut]

> Cikgu ada singgah sini tak??? Ha3.. Tengah hari tadi, ada reunion dengan geng2 senior. Aku selaku junior yang baik, pergi ler. Ha3. Kakak & abang2 dah sem akhir kan3. Kak Ju, Kak Malinda, Kak Shu, Abang Mat, Abang Pa n Abang Semi. Junior paling utama adelah aku, yang lain tak payah sebut. Ha3.

> Senior rancang, cuti nanti nak buat program kat sek. Aku on je. Hehehehe. Kan junior yang baik dan diakui kebaikan nyer oleh senior2. [ Ayat masuk bakul angkat sendiri!! ^_^V]. Ha3. Cikgu2, tunggu kedatangan kami yer. 

Sekian Terima Kasih \o/

8 ulasan:

hyazz berkata...

amin amin....guru banyak berjasa buat kita...
akk follow yunk yer...
http://hyazz.blogspot.com/

chemay berkata...

nice entry,
selamat hari guru :)

Siti Aziz berkata...

hyazz

memang kak.. sebab cikgu, kita kenal banyak benda... follow akak juga yer... ^_^V

Siti Aziz berkata...

chemay

hahahaha...selamat hari guru ^_^V

amir aizat berkata...

happy teachers day!heheh

Siti Aziz berkata...

bukan ke amir pun bakal cikgu ke??? ha3..

cikida berkata...

hpy teachers day..=) nice entry..rindu ckgu2 sy..=(

Siti Aziz berkata...

guru pendidik anak bangsa. mengajar manusia tuk jadi manusia. ^_^V