Siti Aziz BERKATA-KATA

Hidup nie kalau pandai empunya badan corakkan..maka BAHAGIA menanti.. :) tapi kalau tersalah pilih pekerja untuk mencorakkan sehelai kain, maka HILANG kualiti. Orang kata kualiti i2 penting, jadilah macam SIRIM!! KUALITI itu penting, baru tenang hidup.. He3^^~ Mek Tie

Selasa, 3 Mei 2011

Saye Orang BESUT


Muahahahaha.. Rindu sama sekolahku. "Rindu sama sekolah @ rindu sama orang nya??"  Tak kira la. Yang penting rindu. Ha3. Rindu nak luku kepala budak2 lambat turun kat tapak perhimpunan. Rindu nak betulkan barisan dalam perhimpunan, rindu nak kejo budak2 malas g surau. Rindu nak check kebersihan kelas. Ha3.. Yang penting rindu nak masuk kelas lambat2.

Rindu nak tolol2. Rindu nak makan colek dengan kengkawan, rindu nak gelak2 dalam kelas, rindu nak dengar leteran cikgu2. Kalau cikgu tak berleter, tak jadi manusia geng2 aku sekarang. Ha3. Rindu nak tolong Cikgu Harun tanda kertas Sains Sukan, rindu nak paw duit Ustaz Mad, rindu nak duk asrama. rindu nak buat makan ramai2.

Hmmm.. Zaman sekolah memang best w/pun banyak air mata mengalir. Ha3. Rindu nak kena sekeh kat cikgu pengajian perniagaan, rindu nak kena marah dek kengkawan sebab slow math, rindu nak jadi ceti dalam kelas. Ha3..

Rindu nak ke surau ramai2, rindu nak berbuka puasa ramai2, rindu nak buat ketupat nasi gotong royong sampai pagi.. Ha3.. Rindu nak pakai baju sekolah putih, rindu jugak nak pakai baju sekolah biru, n rindu jugak nak pakai baju batik tingkatan 6. Ha3.. n baju ko juga.

Rindu kat pak ali. Orang yang paling baik kat sekolah. Dia y jaga makan minum kami kat asrama. Rindu nak tolong pak ali bagi makanan pagi2, rindu nak tolong pak ali habiskan makanan time sahur.. Ha3.. Rindu nak kait buah rambutan kat belakanhg kantin asrama. Rindu nak buat cucuq kat rumah warden [ayah @ cikgu g].

Rindu kat pagar sekolah, rindu kat bilik ping pong. Rindu kat cikgu2 y sokong aku. Rindu kat budak2. Rindu kat SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN RENEK, BESUT, TERENGGANU.





Ha3.. Takkan tertitik rinduku ini. Ha3.. [melalut].. Sekian.. [rindu juga pada dia, dia, dia, dia,dia, dia] ha3..

2 ulasan:

Ayie berkata...

RIndu jugak kat sekolah teman yang dah betahun ditinggalkan..

Rindu jugak sama awek comel duk kat kelas sebelah, sampai sekarang terbayang muka beliau..

rindu jugak sama makcik kantin yang selalu kasi ''jualan amal'' setiap kali makanan tak habis..

rindu jugak kat pak guard yang selalu kawtim kasi teman sama member fly beli nasik lemak kat luar sekolah..

hahaha

Siti Aziz berkata...

jahat molek..xbaik xbaik... ha3... ke rasuah pak gad dengan rokok daun???? hahahahahahahaha