Siti Aziz BERKATA-KATA

Hidup nie kalau pandai empunya badan corakkan..maka BAHAGIA menanti.. :) tapi kalau tersalah pilih pekerja untuk mencorakkan sehelai kain, maka HILANG kualiti. Orang kata kualiti i2 penting, jadilah macam SIRIM!! KUALITI itu penting, baru tenang hidup.. He3^^~ Mek Tie

Selasa, 17 Mei 2011

Oh!! Honda Samah [50cc] n Honda Bulat [70cc]

Assalamualaikum..

Entry pasal motor weh!! Ha3. Antik gitu. Aku selalu tengok kat MUDAH. [oit!! ikut perangai sape la suka tengok mudah nie T_T]. Saja cuci mata. Duit memang la tak de nak beli sendiri. Tapi mungkin suatu hari nanti, kalau ada rezeki. Ha3. Sebenaqnya arwah ayah pun memang suka barang antik cam gini. Dulu ada motor plat DK ---- & DR ---- n AR ----. Memang antik habis. Ha3.

Paling utama, aku bukan reti pun bab2 motor nie. [cc bagai tue ape ??] ha3. Nak tukar tayar pancit pun tak leh. Ha3. Yang penting, tak layak tuk beli motor atas name sendiri sebab cheq xdak lesen lagi. Pakai lesen agong. G jalan2 guna lorong tikus. Ha3.

Duk meMUDAHkan diri, aku jumpa la motor nie. Dua-dua Kelantan mari. [gomo kelate gomo!!] Ha3. Suka2. Jiran tue. Tapi tak tau la masih available or not. But, tak salah kalau nak kongsi kan3. Motor untuk dijual. Kalau ada ada duit n ada lesen, insyaAllah pikir 2 kali je nak beli. Xpikir 4 5 kali. 

sumber: Mudah [boleh klik tuk tengok terus]

Tengok no plat Si Biru yang cantik nie. Hampir same dengan darling [motor mak] kat rumah. [6349] Entah, tak tengok pun lagi!! Ha3. Si Biru nie tuan dia nak jual RM2400. Waaaaa.. Nak!! [mimpi je la mung mek tie] . Kalau berminat, tengok la kat Mudah!! He3 ^_^V

Jiran aku ada sebijik motor nie. Comel. Warna oren. Aku pernah merempit secara berhemah poie ambik adik aku kat tadika. Perh!! Aku rase aku la perempuan pertama yang buat mcm nie. Siap pakai helmet oren lagi. Masih ku ingat pak cik mak cik abang n kakak2 serta budak2 ngan cikgu2 tadika tengok aku naik motor nie. Mereka pandang motor je la. Aku yang TAK CUN nie mana diorang pandang. Lagi hebat kalau OM PUAN lawa naik motor oren nie. Segalanya akan terjadi pada masa depan. Ha3. [Merapu sudah]

sumber: MUDAH [boleh klik tuk tengok terus]

Kat Besut, aku ada kawan sekolah. Dia ada 3bijik honda samah [50cc]. Perh. Sangat jeles bila aku selisih dengan dia sambil membonceng motoq pink nyer. Dia tue lelaki. Ha3. Sekarang lelaki dan pink da tak pelik. Kalau dulu, ada lelaki pakai baju warna pink, aku kompem dia musti kena kutuk habis lepas nie. Jambu kata orang. Sekarang tak lagi dah. ^_^V

Kat atas tue tuan dia nak jual RM9000. Boleh runding lagi katanya. [Semua mekti rujuk MUDAH ye]. ^_^V. Motor cam gini ler yang kawan aku ade sampai 3 bijik tue. Ha3. Siap ade kepala helang n rambu2 lagi. Ha. Memang kelas la.






> Berangan tak salah. Tapi jangan tinggi sangat. Bimbang tak kesampaian. ^_^V
> Berangan tak salah kalau kita terus buat perancangan tuk gapai ape yang kita nak.
> Berangan tak salah kalau kita usaha tuk realitikan angan2 supaya 

Yang FANTASI jadi REALITI



Tata ^_^V
Salam Sayang & Salam Rindu Buat Masa Depan
yang 
INDAH
AMIN ^_^V

30 ulasan:

cikida berkata...

wow,,antik bangat !! yg merah 2 menwan..=)

Siti Aziz berkata...

mahal sangat..lagi lama lagi tinggi nilainya. ha3

m!3yr4h_LolLy berkata...

minat tol ngan motor antik nie ek. hee

Scya Lollita berkata...

RUmah cik scya ada vespa . haha suka suka suka :D

Siti Aziz berkata...

lolly

minat la juga. tapi tak la fanatik sangat. ha3

Siti Aziz berkata...

scya

ha3..vespa kak ct tak penah naik lagi..nak cuba jugak. ha3...

diana berkata...

kumpul la duit..
sehari 5 ratus..
6 hari dah boleh beli motor ni..:p

adwafarahin berkata...

adwa suka yg biru tuuu!!

hehehe

Ezay Hadry berkata...

suka2...yang biru mmg cantik..

Mr iz berkata...

he he he dah jadi stock antik ni memang mahal... lagi pun benda antik ni memanag dijaga rapi gitu...he he he

Siti Aziz berkata...

diana

kalau la ct ada gaji 2ribu sehari mesti dapat ikut cadangan cun diana nie ha...ha3

Siti Aziz berkata...

adwa

ha3...ct pun suka yang biru gak!!! \o/

Siti Aziz berkata...

ezay

ha3..ct pun suka yang biru gak...

Siti Aziz berkata...

mr iz

ha3...mr iz pun minat gak ke??

IFA Athirah berkata...

whoa..cntik tu moto.. http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

Siti Aziz berkata...

ifa

ha3...kak ct pun oyak cantik jugak.. tapi orang duk obersea boleh ke nak naik motor nie???? Hi3

Prince Halilintar berkata...

wah..peminat motor2 antik nie..=)

Siti Aziz berkata...

putera petir

hahahaha...minat tapi tak fanatik..sebab student lagi. kalau da ada duit pun belum tentu jugak jadi fanatik sebab banyak hutang nak selesaikan.. huahahahaha....

thanks bro singgah sini...^_^V

Masis Sharwin berkata...

whoaaa, sangat cool!

Siti Aziz berkata...

masis

hahahaha...beli satu sis ^_^V

zora berkata...

pehh..honda samah..lame da kot tak jumpe.....

Siti Aziz berkata...

zora

ct pun tak penah try lagi. honda bulat penah jugak bawak.. ha3

aRiE niSS berkata...

gomo kelate gomo..=)

Siti Aziz berkata...

arie niss

hahahaha...siti ore ganung... tapi jiwa "gomo kelate gomo" hahahahaha

aRiE niSS berkata...

hehe...lah..ganu jah?dekat jela sayam..=)

Siti Aziz berkata...

arie

ganu...ore besut... hahahahaha... besut mcm kelate..tapi besut ganu.. nak yang mana??? republic of besut la senang.. hahahaha

HonEyBuNNy berkata...

comell la moto yg kedua tu..hehe..

antik gitu...;-)

Siti Aziz berkata...

cik honey bunny

hahahaha...mahal sangat...9ribu.. mcm hantaran pulak.. ha3.. tapi ikutkan umor dan keantikan, memang antik si merah la cik haney.. plat pun dan klasik tahap 5.. hahahaha

siti syorkan cik honey beli.. hihihi

Ayie berkata...

suzuki RC100 tetap dihati.. hahaha

Siti Aziz berkata...

melawak ek... bukan ke suzuki rc 100 tue ada perange kat depan.. antik tue... hahahaha... [ape itu perange??] tanya ore kelate.. ha3