Siti Aziz BERKATA-KATA

Hidup nie kalau pandai empunya badan corakkan..maka BAHAGIA menanti.. :) tapi kalau tersalah pilih pekerja untuk mencorakkan sehelai kain, maka HILANG kualiti. Orang kata kualiti i2 penting, jadilah macam SIRIM!! KUALITI itu penting, baru tenang hidup.. He3^^~ Mek Tie

Rabu, 8 Disember 2010

Pot Pet ** pulau helang

Assalamualaikum..

Mengharubirukan keadaan yang haru-biru  tak kekaburan puncanya di+ kesepian plus kejerukan jantung hati & limpa serta usus2 aku.. Sampai bila?? Sampai bila2 jawapannya.. Mungkin kehormonan aku sedikit bengong dan di+ pula dengan situasi serta kejadian2 yang menyakitkan lubang telinga & bersangkut dengan otak bz mengaitkan situasi2 kebetulan & tidak kebetulan sengaja tersebut membuatkan aku semakin mereng dengan keadaan "ITU"..

Mengharapkan sesuatu yang pasti memang teramat lambat lah lagi.. Nak berhadapan dengan keadaan YANG TERAMAT LAMBAT I2 aku xpasti AKAN KU BERHADAPAN @ sebaliknya..

Serabut dengan entry aku?? G tempat lain.. Secara lembut aku gitau, blog aku bukan blog ilmiah. Adapun fakta, nasihat, cerita2 berbentuk ilmiah hanyalah copy n paste dari blog2 tertentu & aku dah sertakan link blog tersebut.. Sila ke tempat lain.. Yang lebih menarik!!

Adekah kekaburan i2 jelas?? Hanya sebelah sayap yang "berkibas" **betul ke idak ** aku tak kesahkannya.. & Buat bengong otak sendiri & buat bengong perangai sendiri.. (berape banyak bengong la).. Entah la..

Tertengok serta terbaca status fb kawan "jangan kita buta dengan kebenaran yang terang terangan di hadapan kita. buta kepada kebenaran bererti kita buta hati, dan buta iman, kerana iman itu adalah Nur menjadi pedoman kita dalam kehidupan berpegang teguh pada iman dan takwa kita kepada Allah. al Quran dan Al Sunnah pedoman yang kekal abadi, selagi kamu berpegang teguh padanya, selagi itu kamu tidak akan sesat selama2nya

Terfikir aku.. Begitu banyak benang aku guna..Tapi tak jadi kain.. Apekah maksudnya?? Entah.. "merah aje yang tau".. Okey.. & aku jugak salah satu penyebab mengapa benang itu tak menjadi kain.. Ye betul.. Ketidakpandaian BERBANDING mereka yang pandai hanya menewaskan aku dengan 1 hari.. Ha3.. Nie orang kata.. Jangan lawan tokey.. kuikuikuikuikui..

Okey2.. fine..  kemerapuan aku yang makin menggila nie.. Cite pasai lain yang lebih menyedapkan otak.. Insyaallah.. 14-19/12/2010.. TAUKE ITIK & alkawan2 yang lain bakal ke Pulau Helang.. Kali pertama bagi aku.. Rezeki di perantauan.. Insyaallah.. Free je pun.. KURSUS KAWIN.. Kah3.. Tak pe lah.. Mak aku bukan d.o nak bagi aku pulus g melancong.. syukur aku sebab aku suka kat pokok getah.. Ha3.. Tak ape la.. Terima aku seadanya aku.. Ha3..Ha3.. Insyaallah, kalu ada rezeki + dengan niat dihati baik..He3..akan ku bawak mak & adik2 g melancong kat pulau helang.. Ha3.. Amin.. 

Kabonyer 80 orang la jugak.. Insyaallah kalau tak ada aral aku sampai ler kat pulau helang tue.. Orang lain 4 5 kali g tak kecoh pun.. Kuikuikuikui.. Diorang dah TERLALU puas melancong sebab tue senyap2.. Padahal aku yang TERLALU kongsi cerita yang tak berape hot .. Tak pe la, masing2 ada cerita sendiri.. Kuikuikui..

Harapnyer perjalanan kami selamat pergi & balik.. Insyaallah.. Lepas balik dari pulau helang, balik besut.. Insyaallah kalau tak ada aral.. Insyaallah.. Tiket 20hb 12 insyaallah.. 7 jam insyaallah kalau bas sihat walafiat.. sehari semalam kalau bas tak sihat.. Ha3.. 

Insyaallah.. dah 94 hari tak balik kg nie.. Ha3.. Orang lain sampai 10tahun tak kesah pun.. Suka hati mek tie la.. Dari 18/09 sampai 20/12.. bukan ke 94hari.. Lebih kurang la.. Ha3.. Balik pun aku hanya kat rumah je.. Insyaallah kalau tak ada aral.. Insyaallah..

Ape pun, sesiapa aje yang baca.. Doakan aku selamat.. Perjalanan 1 jam dari jeti ke pulau tue doakan aku selamat.. Kuikuikui.. Tak pandai berenang w/pun berferi.. Begitu darat budak gong nie.. Ye, aku serba tak reti.. Jadi cari la orang yang reti.. Jangan cari aku yang tak reti nie.. Hahahahahaha..

Hmm.. Rase tak aci satu benda.. Tak ape la..

Kuikuikui..

Tata.. 

Moga aku lebih "cerdik" dari sebelumnya.. -_-"



Tiada ulasan: