Siti Aziz BERKATA-KATA

Hidup nie kalau pandai empunya badan corakkan..maka BAHAGIA menanti.. :) tapi kalau tersalah pilih pekerja untuk mencorakkan sehelai kain, maka HILANG kualiti. Orang kata kualiti i2 penting, jadilah macam SIRIM!! KUALITI itu penting, baru tenang hidup.. He3^^~ Mek Tie

Selasa, 24 Ogos 2010

Selasa yang Indah

Assalamualaikum,,

Rasa malas nak hupdet medalah nie,, minggu lepas sibuk kalah menteri,, hu3,, tp aku sentiasa ada mase tuk berfacebook diri w/pun sekejap2..Kih3,, mcm kena badi,, tak sah kalau xonline dalam sehari.. Sepatutnya aku xleh jadi gitu.. Melalaikan..Hu3.. Tp aku akui, medalah nie ada kebaikan jugak.. Senang nak berhubung dengan saim2.. Tunggu aku sent mesej @ saling sent mesej tentu saja xmungkin berlaku melainkan mmg kawan baik.. Ha3.. Sungguh xcome perangai..

Ramadhan yang indah..Menakjubkan, sebab tiap ape yang aku rasa takut dari awalnya sampai kat pertengahan & hujung aku jadi tenang.. Tak gelisah.. & rasa mcm dipermudahkan olhNYA..Syukur..Kelmarin (isnin) ada forum untuk ECOM 2.. Aku berdebar bila tengok skrip, masalah b.i aku yang teruk tue dah satu hal, tp cuba jugak tuk bagi komitmen dalam kumpulan..Hu3.. Hasil, berusaha jugak untuk bercakap dengan kuat agar orang dalam kelas dengar n lecturer paham.. Tp sedikit masalah timbul bila aku yang jadi panel pertama xtenang disaat permulaan..

Aku teringat dulu, mase teacher suh baca artikel dalam kelas..Aku baca punyalah slow, xreti nak sebut n mcm2 la.. Memang trauma dengan b.i.. Hu3..Malu yang menempel kat muka aku nie setebal tar jalan raya tuh..Rasa nak pakai kotak je kalau jalan kat kawasan sekolah.. Penolong Pengawas yang dilabelkan garang mcm rimau, bengis mcm singa punya kelemahan.. Budak darjah 1 lebih terer dari aku.. Hu3..

Sekarang, aku cuba istiqamahkan diri aku..Hu3..Mintak nasihat orang pandai mcm mana nak reti b.i..Cakap lancar, n yang berkaitan.. Aku punya dua orang cikgu (kawan aku) yang baru aku kenal mase nak add ecom ari tue.. Aku harap sangat diorang dapat sabar dengan anak murid yang sengal mcm aku.. Sentiasa menyusahkan diorang..Tp diorang cool je..Hi3.. Cikgu Atikah & Cikgu Safihah..He3..

Kalau sem lepas aku kenal "kak uni" dalam kelas Asas keusahawanan yang aku ambil kelas tuk pelajar foreigner..Tentu2 aje lecturer guna b.i..Hu3..Aku tak tahu kalau group A tue untuk pelajar luar negara..Aku add dengan jayanya..Masuk2 pening tengok pelajar kat dalam kelas tue..Indonesia, Thailand, China, Somalia, Itali pun ada..Paham2 je la..Aku xleh nak drop dah sebab bertindan dengan jadual aku kiranya aku nak masuk kelas lain.. Kat situ aku kenal kak uni..Pelajar akaun semester 7..Baik sangat.. Die yang selalu duk kat tepi aku..Hu2.. Jadi penterjemah time aku blur dengan ayat lecturer somalia kami..Kuikuikui..Rindu kat kak uni.. Sekarang die xda kat sini dah,,berpraktikum kat kuala terengganu..

Rasa best je bila dengar sain2 bertutur,, waaa,, nie la orang kata bersakit-sakit dahulu bersenang2 kemudian.. Disebabkan aku tak bersakit2 dahulu la jadi spt nie..Hi3..B.i nie best..Harap suatu hari nanti aku akan dapat gelak bila aku baca ape2 aje dalam b.i n dapat merasai kesedihan kiranya ayat tue sedih..Kih3..(poyo!!)

Doakan aku dapat belajar b.i dengan mudah..(Sila doakan sendiri, lebih mujarab),,Hu2..

Ok,habis pasai tue.. Aku dah tempah tiket tuk balik kampung..Nampaknyer kelewahan aku naik pepatung gergasi hanya sekadar gurauan..Bukan riak..Hanya bergurau..Aku tempah tiket bas dalam u pergi dan balik.. 2hb n 18hb sep. Hanya naik kotak besi je..Saim aku oyak, best tau naik kereta api..Kat pulau pinang turun kat tanah merah..Betul ke lokasi nie?? aku ingat2 lupa.. Nak jugak try..Ha3.. Insyaallah.. Naik kotak besi nie jam 9 malam la kut, mungkin sampai jerteh dalam kol 6 pagi la kut nyer..

Harap semuanya selamat..Amin..Hari nie aku xda kelas..Mmg free..Duk dalam bilik online & buat tugasan aku..

K lah..Bebel sampai sini je..dah kol 9:10 am nie.. Mase untuk menyental pakaian..Ha3..K, moga ramadhan nie mendatangkan keberkatan pada kita semua..Amin..

P/s: kalau rasa entry nie SENGAL, sila bagitahu..:-)

Tiada ulasan: